Zvuči smiješno, ali je istinito: KAKO KAŠIKOM NJEGOVATI KOŽU?

Od uklanjanja podočnjaka do lakiranja noktiju, ovaj komad escajga će vam postati najbolji prijatelj. Ovo su sami neki od korisnih načina na koje možete da koristite kašiku:

Zamrznite dvije kašike i držite ih par minuta ispod očiju kako bi se riješili podočnjaka

Ostavite dvije metalne kašike u zamrzivaču preko noći, a ujutru stavite poleđine hladnih kašika ispod očiju, a što bliže unutrašnjim uglovima. Blago pritisnite i pomjerajte kašike prema spoljnim uglovima oka. Taj pokret će vam pomoći da ispraznite tečnost koja se nakupila ispod vašeg oka, dok će hladna kašika smanjiti otečenost.

Držite kašiku ispod oka kada nanosite maskaru na donje trepavice kako biste izbjegli tragove koji ostaju ispod oka
Na ovaj način ostaci maskare će ostati na zadnjem dijelu kašike, a ne na vašoj koži. Isto možete uraditi i kada nanosite maskaru na trepavice na gornjem kapku.

Popravite slomljenu sjenku za oči
Ako vam se slomi sjenka za oči, rumenilo ili bilo koja šminka u prahu, dodajte nekoliko kapi alkohola na usitnjeni proizvod i zadnjim dijelom kašike pritisnite usitnjene dijelove. Ostavite da se osuši i koristite proizvod kao i obično.

Uvijte vaše trepavice ivicom kašike
Ako u blizini nemate uvijač za trepavice, uznite malu kašiku. Postavite zakrivljenu ivicu tačno iznad gornjih trepavica, tako što ćete nasloniti kašiku na kapak. Prstom lagano pritisnite trepavice uz ivicu i pomjerajte kašiku duž trepavica. Za dramatičnije uvijanje prvo zagrijte kašiku fenom.

Smanjite veličinu modrice ili podliva
Stavite kašiku u zamrzivač, a kada se ohladi istrljajte mjesto na kome imate modricu.

Stavite zadnji dio vruće kašike na bubuljicu da biste je izliječili
Ovo je stari trik koji pomaže da bubuljica brže prođe. Zagrijte kašiku ali pazite da ne bude previše vruća i prislonite je na problematično mjesto dok se kašika ne ohladi.

Spriječite da se lak za nokte nađe na koži
Uzmite plastičnu kašiku i držite vrh ispod nokta dok lakirate, kako biste spriječili da se lak nađe na koži oko nokta.

error: Content is protected !!