Zvuči poznato? Ovi znakovi otkrivaju da ste se pokajale zbog udaje

Skoro svaka žena, prije ili kasnije, poželi da se skrasi pored jednog muškarca.

Međutim, bilo da ste udate ili ne, sigurno već znate da brak ne znači nužno i sreću. Neke žene priznaju javno da su nesretno udate, dok neke baš i nisu spremne da to priznaju ni svom partneru, a ponekad ni same sebi. Ipak, postoje određeni znakovi koji ukazuju da je žena nezadovoljna u braku. Prepoznajete li se?

1. Manje pričate: Kad žena smanji komunikaciju sa suprugom ili je svede na minimum, to je definitivno znak da je nešto muči.

2. Brzo planete: Nesretne žene uvijek su „na ivici nerava“ pa lako izgube živce i zbog najmanje sitnice.

3. Stalno ste umorne: Jedno istraživanje otkrilo je da žene u nesretnim brakovima imaju niži nivo hormona kortizola, što kao nuspojavu, između ostalog, ima i hronični umor.

4. Odbijate seks: Žena koja je u braku nesretna često će i izbjegavati suprugove dodire, pogotovo pod pokrivačem.

5. Imate tajne: U braku za tajne nema mjesta, a čim se one pojave, to znači da je neko nezadovoljan.

6. Gubite povjerenje: Brak se temelji na međusobnom povjerenju, a nedostatak istog može značiti da ćete ga samo pokvariti.

7. Ne obraćate pažnju: Kada žena izgubi interes za svog supruga, onda ne može ni biti sretna s njim.

8. Imate nove interese: Ako žena stalno traži nove razloge da bi bila što dalje od supruga, od hobija do izlazaka s prijateljicama, onda u tom braku nešto ne valja.

9. Razmišljate samo o sebi: Žene koje su u braku nesretne često znaju da postanu sebične. Lični interesi postaju im sve važniji, a za partnerove želje i potrebe prestaje da ih je briga.

10. Mijenjate izgled: I iznenadna promjena boje kose, frizure ili načina oblačenja mogu biti znakovi da je žena nesretna u braku i da je spremna da okrene novi list u životu.

Komentari

komentara