Zvijezde određuju da li ćete imati sretan brak ili vašoj ljubavi prijeti katastrofalan kraj

Saznajte koje osobine svakog znaka utiču na to da li će imati sretan brak, ili će se on završiti, svađama, manjkom ljubavi i konačno – razvodom.

Vi ste impulsivna osoba ali u isto vrijeme imate i visoke ciljeve. Međutim, posjedujete i prilično moderan pogled na brak. Ne dozvoljavate da budete vezani na bilo koji način, a u slučaju da je vaša sloboda ograničena – okrenućete se od braka bez razmišljanja.

Bik

Razvod vam nije u sudbini jer se na veliki korak odlučujete samo kada ste ekstremno sigurni da donosite pravu odluku. A zbog toga što vam je familija veoma bitna, dajete sve od sebe kako biste riješili probleme sa intimnošću između vas i partnera.

Blizanci

Na veliku žalost, imate velike šanse za razvod jer vam stvari vrlo brzo postaju dosadne i znate da donosite ishitrene odluke. Ono što se činilo kao senzacionalna ljubavna priča za par godina može da postane velika glavobolja.

Sloboda vam je važna, baš kao i raznovrsnost. Promjene raspoloženja su još jedna ozbiljna stvar koja može da vam ugrozi brak.

Vaga

Čak i kada se u braku pojave problemi, dajete sve od sebe da ih riješite i vratite balans u vezu. Razvod vas plaši i zato se trudite da riješite svaki nesporazum.

Rak

Imate jako male šanse da se brak završi razvodom jer vam je familija veoma važna i dobro ćete razmisliti pre nego što osnujete jednu. Zbog njenog održavanja može se desiti da žrtvujete previše sebe kako bi uvek vladao mir.

Lav

Iako ste uspješni u gotovo svim životnim sferama, to se ne odnosi na brak. Veoma ste skloni razvodu i to zbog sujete i sebičnosti. Ako želite uspješan brak, zapamtite sljedeću izreku: “Ljubav je strpljiva. Ljubav je nježna. Ona ne zavidi, ona je ne hvali i ona nije ponosna”.

Djevica

Želite da sve bude savršeno – i u domu i u vezi. Mučite se da riješite sve probleme i odlično ste organizovani. Ako ćete se razvoditi, to će se desiti jer partner ništa ne radi.

Škorpija

Vi ste jaka osoba i postavljate određene ideale prije braka. Ali uprkos tome, veoma ste skloni razvodu. Glavna karakteristika vašeg znaka koja vas može staviti u tu situaciju jeste želja da imate moć, dominirate i donosite sve važne odluke.

Strijelac

Posjedujete idiličnu i pomalo nezrelu ideju o braku. Sanjate o tome da ćete biti zauvijek zajedno i u ljubavi – a to je nemoguće. Kada leptirići u stomaku nestanu, spremni ste da pokupite svoje stvari i krenete ponovo u potragu za tim osjećajem.

Jarac

Možete da prevaziđete svaku prepreku zbog vaše odlučnosti i smirenosti. Ovo se odnosi i na probleme u braku i zbog toga niste skloni razvodu. Potrebni su vam stabilnost i harmonija i to je nešto što tražite i kod odabira partnera za brak.

Vodolija

Iako ponekada možete izigravati pobunjenika, veoma ste posvećeni porodici i braku. Partner se osjeća voljenim jer se ne plašite da iskažete svoja osjećanja. Bez poteškoća otvarate srce pred partnerom i to postavlja odličan temelj za opušten i predivan brak.

Ribe

Čak i kada stvari nisu onakve kakvim ste ih zamišljali, razvod nije opcija. Želite da riješite probleme, iako ponekada više kukate nego što preduzimate prave korake. U svakom slučaju, borite se za svoju vezu i to smanjuje šanse za razvodom.