Zvijezde kažu da je za razvode Tom Cruise-a kriva »trojka«: SVE TRI ŽENE GA NAPUSTILE S 33 GODINE

Sve tri žene, Mimi Rogers, Nicole Kidman i Katie Holmes, Toma Cruisea su ostavile kad su napunile 33 godine. Simptomatično, indikativno, zanimljivo? Nije ako se zna da je Tom već godinama unazad, bolesno opsjednut slijeđenjem scijentološke crkve prema čijim vjerovanjima – broj 3 ima posebnu ulogu.

Junak dobrih filmova, „dobri dečko“ sa filmskih ekrana i miljenik mnogih žena, ali i uzor mnogih muškaraca, Tom Cruise – nema sreće s brakovima. Iako je Tom tvrdio da je i sam iznenađen ovakvim raspletom događaja, njegova treća po redu supruga, glumica Katie Holmes u izjavama za medije priznala je da je na razvod pomišljala odavno.

Prema njenim iskazima, dojadila joj je Tomova opsjednutost scijentologijom, sektom čije je principe, i sama morala slijediti i praktikovati.

– Uhodili su me, tjerali da promijenim ime, živim u skladu s nekim njihovim načelima. Čak sam i kćerku Suri morala roditi u potpunoj tišini, ni glasa ne izustivši. Takva su pravila. Ima tu još toga, morbidnog – izjavila je Katie.
Morbidno je bilo i Tomovo gostovanje od prije nekoliko godina kod Opre, kada je sablaznio svjetsku javnost izjavom da će pojesti posteljicu svog djeteta. Tada je i priznao da je scijentologija – za njega sve.
Pogledajte šta astrologija kazuje za sve aktere ove priče, a posebnu pažnju obratite na broj tri koji se simbolično provlači kroz cijeli Tomov život.

Tom Cruise (3. juli 1962.): VJEČITO NEZADOVOLJAN

Za razliku od onog što se može vidjeti u njegovim filmskim dostignućima, privatno, on je uistinu pravi kavgadžija. Uspješan u životu i na filmu, rođen za poslovne uspjehe, ali proklet i opasan za bližnje. Neptun u prvoj kući, Jupiter u ribama, Mjesec i Venera u lavu govore o jako dobrom glumcu, koji ne glumi samo na platnu već i u privatnim odajama. Posjeduje istančane osjećaje, koji pomiješani s njegovom sa željom za dominacijom, stvaraju malog monstruma, koji od partnerke zahtjeva previše.

Sklon je traženju viših emocija, pomalo loše gleda na običnu ili na tjelesnu ljubav te zato partnerke stalno postavlja u iskušenje, testove i nezahtjevne situacije. Sve njegove bivše i buduće žene ne mogu ispunuti njegova očekivanja. Sklonost prepirkama iskazuje malo kasnije, poslije navikavanja na bračne vode. To u javnosti uspješno krije, a Mars u 7. kući (brak, kontakti s drugima) govori o njegovoj sklonosti ekscesima, pa čak i fizičkim obračunima.

Kako je moguće, da taj dio njegove ličnosti nismo do sada upoznali? Zadnji brak mu je bio prepun tegoba, dugoročnih kriza koje su se nizale i stalno bile prisutne. Pri službenoj brakorazvodnoj parnici, će sigurno biti prisutni konflikti zbog novaca, podjele imovine i posjedovanja nekretnina, ali odličan glumac to će uspješno da prikrije.

Porodična komponenta (Sunce u raku) govori o osobi koja je patriotična, sklona savijanju porodičnog gnijezda pa čak i materinskom tipu muškarca, koji brižno poput žene brine za svoje potomke. Zato ni u buduće neće mirovati. Nova veza (pa čak i brak) mogli bi nastupiti u naredne dvije godine, kada će Tom preponosno svijetu prezenovati svoju (novu) bolju polovinu, koja neće ni slutiti šta je čeka u vezi s njim.

Ako se uzme u obzir, da su ga sve žene (koje je imao do sada) brzo „skužile“, onda treba dati prednost zvjezdanim dokazima i povjerovati u to, da je Tom Cruise loš izbor za buduće nevjeste.

Kate Noelle Holmes (18. decembar 1978.) ONA SE SPASILA

Nju i Toma je spojila porodična komponenta. Oboje s jakom željom za zasnivanje porodice nisu uvidjeli razlike i sličnosti koje bi mogle u kasnijem braku da budu smetnja. Kate je žena koja poput Toma voli pažnju, kraljevski tretman i česte iskaze ljubavi. Voli da uzima (poput Toma) a ne i da daje.

Nakon razvoda je čeka procvat na području karijere, koji će u njen zagrljaj jako brzo dovesti živahniju, lakotniju i poprilično mlađu osobu od prethodnog muža. Tek u narednom (drugom) braku nalazi smiraj te postaje čak i domaćica, koja zapostavlja javnu ulogu te se posvećuje isključivo privatnoj. Brakorazvodna parnica joj donosi vrijedne poklone, koji će joj pomoći, da s Cruisom „dobrim dečkom“ bar prividno i dalje bude u dobrim odnosima. Kako god, ona se razvodom spasila.

Nicole Kidman ( 20. juni 1967.): ŽRTVA TRADICIONALIZMA

Jako nježna djevojka, koja sa ogromnom predanošću gleda i doživljava brak. Veza s Tomom je bila prepuna previranja i razočarenja. Nicole je u cijeloj priči bila velika žrtva, koja je poput ruralne, mirne i tradicionalne žene prihvatala i sakrivala muževe teatralne, pa čak i agresivne ispade.

Njen brak s Tomom, pod uticajem njegovog Marsa koji je smješten u njenu 7. kuću (kuća braka) bio je prepun konfliktnih situacija u kojima je ona skoro uvijek, izvukla deblji kraj. Na razvod od Toma se odlučila jako teško, čak je trebala i nekoliko godina, da shvati da on nije dobra prilika, i da pokrene svoje vlastite misli i pogleda na drugu stranu.

U nastavku karijere je čekaju veliki uspjesi, pa čak i velika nagrada (nije isključeno niti Oscar) koji bi joj mogao biti dodjeljen 2015. Do tada će vjerovatno sa svojim tredicionalnim pogledima na bračnu vezu, sreću da nađe sa iskrenom osobom koja tradicionalnost posjeduje i nikako ne krije.

Miriam “Mimi” Rogers ( 27. januar 1956): NAJSTARIJA, NAJPAMETNIJA I NAJMANJA TOMOVA ŽRTVA

Mimi ga je uvukla u scijentologiju, ali je u »Klubu bivših žena Toma Cruisa« najbolje prošla. Iako jako senzitivna, znala se braniti čestim putovanjima, odmacima u nerealne sfere i u izučavanje takvih ili drugačijih stvari. Pomalo ekscentrična, slobodoljubljiva i moderna žena spretno je znala izbjeći Tomovu lošu narav.

Nema potrebe za jakim vezivanjem što je smetalo posesivnom Tomu, zato je sigurno da je ovaj brak propao na finiji način od njegovih kasnijih. Uz odličnu intuiciju, originalan način komunikacije pa čak i neku strogost, ona je Tomu znala pokazati ko je stariji i ko u njihovoj vezi vodi glavnu riječ. Javnost ju je dugo okrivljivala jer je Toma uvukla u scijentologiju, no, to svakako nije bilo slučajno.

PREVIŠE SIMBOLIKE, OKULTIZMA

Prema mišljenju Sanele Dizdarević, književnice i istraživača ezoterije i mistike. broj 33 je sveti broj Masona. Ona smatra da Tomovi razvodi nisu sučajnost i imaju valjane razloge. Ali, na njih će vrijeme dati odgovore i pojašnjenja.

Indikativno i pikantno je to što su se sve tri Tomove supruge razvele od njega u svojoj 33-oj godini. Pošto u Tomovom životu nije ništa slučajnost, kao fanatičkog pobornika i praktikanta scientologije, logično je da se pitamo kakve veze u njegovom životu ima broj 33.

Inače, broj 33 u scientologiji predstavlja ”Vladajući broj”. Međutim, možemo mi to ipak pokušati objasniti i svojim načinom. Poznato je da je 33 ”sveti broj masona”, a zna se da je 33 najviši stupanj masonerije. Izrazito je okultnog karaktera i pridaje mu se vladajuća moć. Ima mnogo dokumentacije koja upućuje na to kako je ovaj broj izuzetno vrijedan u okultizmu i masoneriji. Baš kao i broj 11, sveti broj iluminata.

Broj 33 je veoma uzvišen u tim krugovima, no može se gledati i kao progresija broja 11. Kada se 33 podijeli s brojem 3, dobivamo broj 11. Ali, što je nacrnje i najinteresantnije od svega je da je razlika između godišta Tomovih supruga tačno 11 godina! Jedanaest je broj dubokih promjena i velike kreacije. To što su se sve tri supruge razvele od Toma u svojoj 33-oj godini života, ima ogromnu okultnu snagu. Razaranje braka vodi nekoj kreaciji, samo pitanje je kakvoj!

/Magazin Aura/Svadbeivjencanja.ba/