Zumreta Midžić – Zuzi Zu: Više se zamnom okreću na FB-u, nego na ulici!

Lagala bih kada bih rekla da mi nije drago što imam skladnu figuru, bujne grudi, lijepa usta, glatku kožu i jako malo bora. Osim toga, lijepu narav, radost, veselost i skromnost. Ali ima tu i puno mog truda i rada na održavanju te linije. Volim prirodu i nastojim da svaki vikend provedem aktivno na nekoj od planina oko Sarajeva. Zimi fitnes, ljeti plivanje, a ples uvijek!

Kako moderna turbo vremena silikonskog seksipila i, kako jedan kolega nedavno reče “balkanskih silikonskih junica” eks jugoslavensku estradnu scenu čine jednoličnom, utisak je da prirodna ljepota, šarm, stas i glas Zumrete Midžić, alijas Zuzi Zu, tek danas dobijaju na cijeni. To je dokaz da nam je potrebno daha prirode, duha, topline, energije…. a Zuzi Zu, kao u mladalačkim godinama upravo donosi i daruje narodnim masama, naročito muškim, manjak “prirodnih vitamina” u šou biznisu.

U današnjoj “krvavoj estradnoj areni” i borbi za uspjeh, njeni su aduti sjajan glas, odlični spotovi i fenomenalan izgled, kazat ćemo “mladolik”, kako bi izbjegli priču o godinama, jer zvijezda Zuzi Zu sija od osamdesetih godina prošlog vijeka. Ostala je ista; vrckasta, seksipilna, zaraznog osmijeha, vedrog sarajevskog duha i iskrena u razgovorima. Živi na relaciji Sarajevo – Zagreb, a putuje na sve četiri strane svijeta. Malo zbog pjesme, malo zbog održavanja najvećeg bogatstva u njenom životu – prijateljstva sa ljudima svih nacija, vjera i boja. A ona je tu, kaže, najbogatija žena na svijetu. Vratila se i na estradnu scenu, te zakoračala ozbiljnije.

? Kako se nosite sa godinama; priroda, zdrav život ili pomoć estetičara?

To je k'o bosanski lonac: udrobljeno, ali ipak sa najvećim udjelom gena mojih roditelja! Lagala bih kad bih rekla da mi nije drago što imam skladnu figuru, bujne grudi, lijepa usta, glatku kožu i jako malo bora. Osim toga, lijepu narav, radost, veselost i skromnost. Ali ima tu i puno mog truda i rada na održanju te linije. Volim prirodu i nastojim da svaki vikend provedem aktivno na nekoj od planina oko Sarajeva. Zimi fitnes, ljeti plivanje a ples uvijek! Mada ni mali poroci mi nisu strani. Često sa uživanjem popijem i pivo i vino a i zapalim neku cigaru uz kafu.  Nemam ništa protiv estetskih zahvata al’ sam protiv pretjerivanja svake vrste. Što da ne? Prirodi ponekad treba i pomoći.

? Sjajna linija, atributi na koje je ponosna svaka žena! Jesite li svjesni da se muškarci okreću za Vama?

Jesam i godi mi! Samo moram priznati da se više okreću za mnom na fejsbuku nego na ulici. Možda je to zato što sam na FB u badićima i ljeti i zimi? (aura.ba)