Žumanjce liječi bol u koljenu, evo kako!

Neliječene upale mogu da dovedu do gubljenja pokretljivosti ovog izuzetno važnog zgloba

 

Koljeno je jedno od najvažnijih zglobova u našem skeletu. Zahvaljujući bedrenoj kosti  i čašici, možemo da vršimo razne pokrete kao što je trčanje, hodanje, sjedenje i mnogo drugih aktivnosti koje svakodnevno radimo.

Baš zato “potrošena” koljena mogu da budu problematična. Bol u koljenu je izrazito neprijatan, jer su upravo koljena jedan od najopterećenijih dijelova tijela koji nosi gotovo cijelu tjelesnu težinu.

Najčešći faktori koji izazivaju trošenje zglobova u koljenu su prekomjerna težina, povrede, opterećenje, artritis ili invalidnost.

U težim slučajevima, upala može da dovede do gubljenja pokretljivosti koljena. Zato je veoma važno da krenete sa liječenjem bolova u koljenu što prije.

Predstavljamo vam prirodni lijek koji se koristi kod bolova u istrošenim koljenima i kod povreda, a biće vam potrebno sljedeće: žumance, 2 kašičice soli i elastičan zavoj.

Priprema i primjena: Umutite žumance i dodajte so, pa dobro promiješajte. Potopite gazu u smjesu i stavite na upaljeno koljeno, pa pričvrstite elastičnim zavojem. Ostavite gazu da djeluje 2 sata na koljenu, nakon toga možete da sklonite. Koristite ovakve obloge najmanje 4 puta dnevno.

Kako funkcioniše ovaj prirodni lijek?

So ima visok sadržaj magnezijuma. Upijanje kroz kožu pomaže smanjenju upale, što vodi do smanjenja bola. Sa druge strane, žumanjce ima visok sadržaj proteina i minerala, koji su jačaju tkivo, žile i kosti u dijelu tijela na koji ga nanesete.

Napomena: Prije korišćenja bilo kojeg prirodnog lijeka posavjetujte se sa vašim ljekarom.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!