Žu žu pecivo – kako da ih ne pojedeš?

Žu žu pecivo – kako da ih ne pojedeš?
Toliko se lagano spremaju, da vas izazivam da napravite. Vjerujte svi će poluditi za njima.

Žu žu pecivo
Sastojci:
350 g brašna
1 kašicica soli
75 ml ilja
180 ml vode mlake
250 g margarina
1 jaje za premazivanje
susam po želji
Priprema:
Brašno, so, ulje i vodu, sjediniti pa zamijesiti srednje meko tijesto i ostaviti da odmori 5-10 minuta. Margarin podijeliti na 3 dijela. Tijesto razviti u četvrtastu koru i odozgo narendati 1/3 hladnog mrzlog margarina. Preklopiti jedan dio tijesta do sredine, a preko njega prebaciti drugi dio. Postupak
vidjeti ovde>>>(http://kuhinjica-mignone.blogspot.com/…/lisnate-korpice-sa-… ), pa zatim sve još preklopiti dva puta po dužini.

Tijesto staviti u frižider da odmara 30 minuta, a zatim ponoviti postupak još 2 puta, svaki put odmara 30 min. Tijesto razviti tanko debljine prsta, premazatu umućenim jajetom pa isjeći na željene oblike pa redati u pleh obložen pek papirom. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 15 do 20 minuta dok fino ne porumene.

Komentari

komentara