ZORICA MARKOVIĆ: KAKO MI STOJE DIMIJE?

Nekada su je zvali Olivija, pa onda Zaliha, Zejneb… Na svaku prozivku Zejneb, ona bi šeretski odgovorila “ja sam za .eb”

zorica markov icNakon raspada Jugoslavije prozvali su je srpskom Olivijom Njutn Džon, mada je u vremenima osamdesetih godina, u zajedničkoj državi, Zorica Marković bila lojalan i ponosan titoista. Voljela je zabave, veselja, pijanke, imala solidnu karijeru.

Na sceni je forsirala minjake ili narodne nošnje. Ovo je snimak Zorice Marković na kojem pozira u muslimanskoj narodnoj nošnji. Nastala je u Novom Pazaru iz perioda kada se družila i sarađivala sa Valentinom, čuvenim mađioničarem i žonglerom. Čime li je Valentino omađijao da Zorica “uleti” u dimije? Sliku smo dobili smo ga od redovne čitateljke portala aura.ba. Kada se dotjerala i izašla pred kolege i novinare, prvo njeno pitanje je bilo:

– Kako mi stoje dimije?

Ruku na srce – i ne stoje joj loše. Nakon toga kolege su joj počele davati različita imena. Jedni su je zvali Zaliha, a drugi Zejneb. Na svaku prozivku Zejneb, Zorica bi šeretski odgovorila “ja sam za .eb”.

Napišite nam u komentarima vaše mišljenje kako Zorici stoje dimije!