Zoran Petrović Šumadinac uradio je natalnu kartu braka Sofije Loren i Karla Pontija: Voljela je njegov novac i moć, ali ne i njega!

 Jedan od najpoznatijih bračnih parova sa velikog platna, Sofija Loren i Karlo Ponti su decenijama intrigirali čitavu Evropu svojom vezom. Čuveni producent Ponti i slavna mega zvijezda filmskog platna Sofija Loren, živjeli su u braku sve do Karlove smrti.

Carlo Ponti rođen je pod horoskopskim znakom Strijelac, dok ga u stopu prati podznak Riba. Osnovni element mu je bila Vatra , a u devetoj kući vladala je planeta Jupiter, njegov idealni suprotni znak bila je Djevica.

Podznak u Ribama daje mu pretjeranu osjećajnost, nježnost, simpatičnost, sklonost metafizici, meditaciji i duhovnoj harmoniji. Velikodušnost i humanost. Jake i burne emocije su ga brzo dovedile do razočarenja i patnje.

Ako je na istoku bilo sazviježđe Riba u trenutku njegovog rođenja, imao je tendenciju da bude osjetljiv, saosjećajan, empatičan, slabe volje, upečatljiv, nepraktičan, sentimentalan, romantičan i nježni idealista, koji se ne bavi praktičnim svakodnevnim poslovima života u potrazi za svojim svetim Gralom.

Carlove sudbonosne godine bile su 19 – 28 – 44 kao i  72 godina života. Da podsjetimo, Carlo je preminuo 10. januara nepunih mjesec dana nakon što je proslavio svoj 95. rođendan.

Velika svjetska glumica, slavna Sophia Loren sa podznakom u Strijelcu koji prati njen osnovni horoskopski znak Djevica kojeg prati prirodni element Zemlja, dok u šestoj kući vlada planeta Merkur  sa suprotnim znakom Ribe, apsolutno je rođena da dominira opštom populacijom bez mnogo truda i muke.

Znakom Djevice upravlja Merkur. Fizički se odnosi na digestivni trakt. Vezan je za ženski princip, pa je njena energija reaktivna. Pošto je zemljani znak, vezana je za materiju, ali za razliku od Bika, čija se interesovanja tiču prvenstveno novca, kod Loren je u pitanju posao i organizacioni principi.

Ostavlja utisak hladnoće, jer je okrenuta analizi svega, a prvenstveno sebe; time uči da uoči svoje mane, jer traga za savršenstvom u sebi, a to traži i u drugima, naročito u braku i partnerskim odnosima, gdje se najčešće i javljaju problemi. Po pitanju ljubavi pokazuje izvjesnu ravnodušnost. Iz toga možemo zaključiti da uglavnom sve radi iz koristoljublja, da je ljubavno emotivno poluprazna i da je dobar dio  nje uglavnom prava gluma van filmskog platna.

Venera sa konjukcijom u Neptunu nam nepogrješivo govori o njenom srebroljublju i o materijalističkom duhu. Nikako po planetama ne možemo uvidjeti iskonsku ljubav koju je ona tobože pokazivala prema svom, 22 godine starijem suprugu. Za nju su svi govorili da je rasna ljepotica, a za njega…hm. Ni po čemu nisu bili jedno za drugo ali brak je barem u očima javosti – bio uspješan.

Sofijine sudbonosne godine su 17 – 25 – 33 – 46 kao i 85. godina života. Kada bi sagledali njenu karijeru po sudbonosnim godinama,onda bi to moglo recimo ovako – Sofija je sa 16 godina kročila u sou biznis, do 25 je postala jako poznata, 33. godina je godina kada se vjenčava s Karlom i od tada do svoje 47 godine postaje jedna od najboljih glumica ali i pjevačica tog vremena. Sada preostaje jedno opšte pitanje, usuđuje li se neko reći kako planete, kosmos i zvijezde nam ne mogu predvidjeti put?