Zona tišine: U “vanzemaljskoj pustinji” satovi i radio uređaji ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sjever… (Video)

Ova je regija zapravo bila potopljena vodom i velik broj meteorita se ovdje srušio

Područje koje se nalazi na 27. sjevernoj paraleli spaja vrlo značajna i poznata mjesta – Bermudski trokut, piramide iz Gize i Himalaje. Često ju nazivaju i “zonom tišine”, misterioznim mjestom na planetu koje zaustavlja funkcioniranje satova i radio-aparata, a zaista je jedno od područja s najviše anomalija na cijelom planetu, piše Ancient Code.

Zapanjujuća “izvanzemaljska pustinja” nalazi se na 2000 metara nadmorske visine, a misterioznija je nego što se da naslutiti, naučnici nemaju puno logičkih objašnjenja.

Usred ničega, misteriozni željezni obelisk visok gotovo tri metra visine stoji samostalno, pokazujući prema enigmatičnoj regiji lociranoj na istoj liniji, povezujući je s drugim mjestima prepunim anomalija i slavnim egipatskim piramidama. Iako su zonu posjećivali naučnici različitih specijalnosti, jedino što su otkrili su stvari koje ne mogu objasniti.

Na određenim mjestima dijelovima satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sjever, a radio-uređaji oglašavaju samo tišinu.

Naziv “zona tišine” nije dobila zbog nedostatka zvuka, već zbog fenomena u kojem se radio-valovi ne mogu pravilno distribuirati. Da bi tamo komunicirali radijem morate imati puno sreće, ili se pak nalaziti na strogo određenom području, no čak ni tada komunikacija ne traje dugo.

Iako se to područje smatra žarišnom točkom paranormalnog, ljudi zapravo žive tamo. U zoni tišine nekoliko je kuća s dosta međusobne udaljenosti. Ono što je još zanimljivo je da te kamene kuće ne sadržavaju željezo ili bilo koji drugi metalni materijal, no ipak su magnetske prirode i privlače magnete.

Neki vjeruju kako se sve to događa zbog visoke koncentracije željeza u tom području. Davno, ova je regija zapravo bila potopljena pod vodom i velik broj meteorita se ovdje srušio.

Ovaj je fenomen istraživala znanstvena ekipa iz grada Torreona, a utvrdili su kako su anomalije uzrokovane postojanjem magnetskog konusa koji uzrokuje ionizaciju u atmosferi koja blokira prijenos radio-valova.

Još od 19. vijeka postoji velik broj izvještaja o padu meteorita, ali i o pojavi misterioznih svjetala, zbog čega teoretičari zavjere to područje nazivaju i NLO vrtlogom, odnosno mogućim lokacijama gdje izvanzemaljci imaju svoje podzemne baze.