Znate li zašto sanjate bivše partnere?

Da li vam se dešava da često sanjate bivšeg dečka?

Ukoliko mislite da je to nešto loše, ili da nešto nije u redu sa vama, mi ćemo vam reći da niste jedini.

Nešto ovako se događa s vremena na vrijeme svakome od nas, a nekada se dešava da bivšeg partnera sanjamo danima, pa čak i nedjeljama. Da li ste zbunjeni i zanima vas šta znače ovakvi snovi?

Američki sajt „DreamsCould“ odlučio je da sprovede istraživanje među svojim čitaocima. Ispostavilo se da Amerikanci veoma često sanjaju svoje bivše.

Terapeut Teri Orbeč razbija mitove da “ako sanjate, onda mislite o njemu” ili “uskoro ćete se sresti”, i tvrdi da iznenadno pojavljivanje bivšeg u snovima govori samo o vašim osjećanjima. Najvjerovatnije da vaša osjećanja prema njemu, bila to mržnja ili nježnost, još nisu potpuno nestala. Na fiziološkom nivou, vaši snovi znače samo jednu stvar: vaš mozak pokušava da u potpunosti razumije sva pitanja i misli koji se tiču bivšeg partnera.

Ako se to događa često, a naročito ako niste usamljeni, naš savjet je da dobro razmislite, preispitate svoje misli, pokušate da razumijete prošlost i pustite je. Tako ćete se osloboditi teškog opterećenja i pružiti sebi šansu za novu vezu.