ZNATE LI ZA TAČKU PI – ČUN NA NOSU; NJENIM MASIRANJEM PIJANAC SE ODMAH OTRIJEZNI!

Kad je čovjek u stanju pijanstva, masiranjem ove tačke brzo se otrijezni….

aura 298 tacka alkoholizamU printanom izdanju magazin “Aura” objavljuje feljton o ljekovitom i učinkovitom djelovanju mazaža.  Akupresura pomaže da se osjećamo dobro i da budemo dobrog zdravlja – uklanja napetost i stres, glavobolje, probleme sa sinusima, leđima, menstrualnim grčevima, varenjem, povećava vitalnost i energiju, relaksira, pomaže da lakše utonemo u san, poboljšava imunitet i cirkulaciju, stimuliše područja niskog nivoa energije, uspostavlja ravnotežu sistema…

Efikasna je i kod odvikavanja od pušenja, pa čak i kod “liječenja” od alkoholizma. Kad je čovjek u stanju pijanstva, valja masirati tačku koja se nalazi tačno na vrhu nosa, a zove se Pi-Čun, i koja brzo dovodi do otrježnjanja.

Međutim, budite oprezni! Pritisak na ovu tačku može izazvati povraćanje. Stanite sa strane, a na ispred usta onoga kome pružate pomoć… inače ode vaše odijelo ili vaša haljina!

Djelovanje na tu tačku, kao i na tačku „56“ istovremeno na obje strane, odstranjuje napetost, bol u bedrima i nogama i reguliše stvaranje spolnih hormona.

(aura.ba)