Znate li šta vas čeka kad vas svrbe prsti?

Koliko ste puta kada vas zasvrbi dlan dobro razmislili da li je u pitanju lijevi ili desni, jer nije svejedno da li će novac stići ili otići? S tim narodnim vjerovanjem su svi upoznati, ali da li ste znali i za ova?

Dobro znamo da, kada nas zasvrbi desni dlan – znači da je vrijeme da nešto platimo. S druge strane, kada zasvrbi lijevi dlan, rijetko ko se ne obraduje jer je to vjesnik skorog priliva para. Malo slabije poznato vjerovanje, a vezano za svrab dlanova, glasi da, kada već dobijete novac u taj lijevi dlan, njime obavezno protrljate kosu i kažete “koliko dlaka, toliko para”.

Uz to, kada smo već kod novca, vjerovanje kaže da, ukoliko jedete mrvice sa stola, imaćete ga napretek.

Nego, vratimo se na svrabove – jer se to dešava i tabanima. A kada oni zasvrbe, vrijeme vam je da pakujete kofere – ali samo ako svrbi lijevi taban. Ako je u pitanju desni, slobodno se opustite, ne idete nigdje.

Lakat rijetko zasvrbi, ali kada se to desi, nosi i poruku, pa svrab u lijevom laktu znači da vas čekaju lijepe vijesti, a suprotno važi za desni.

Uz laktove, tabane i dlanove, nekada svrbe i prsti, a to znači da će na njima uskoro zasijati vjerenički prsten.

A kada već govorimo o udaji i ženidbi, ako vam se desi da vam zapadne jaje sa dva žumanceta, ukoliko u njima ima crnih tačaka, to je veoma loš znak. Još je gori znak i velika nesreća ukoliko dobijete jaje bez žumanceta.

Kada brada zaigra, znači da će vas uskoro posjetiti neko drag.

Ako vam zvoni desno uho, stižu dobre vijesti, a u suprotnom se spremite na neprijatnu vijest.

Kada nos svrbi, to znamo svi, biće ljutnje, a ako vam igra oko, znači da će biti i suza.

Ako vam se dogodi da se ugrizete za jezik, znači da vas je neko opasno lagao u vezi nečega.

Vjerujete li vi u ovakva predskazanja?