Znate li šta je Millefoglie: Napravite ovaj preukusni kolač po receptu Zeničanke Anite Mehičić

Zbog višeslojnog, razabranog lisnatog tijesta u Italiji ovaj kolač nazivaju millefoglie, što bi značilo hiljadu listova, u Francuskoj je to napoleon a kod nas sam čula da ga zovu talijanska kremšnita. Pogledajte kako ova vrsna slastica divno izgleda kada je pravi Zeničanka Anita Mehičić. Veliko bravo!

Slijedi Anitin recept:kore od lisnatog tijesta su kupljene gotove a krema je: 1 puding od vanilije skuhan u 4dcl mlijeka, ohlađen i umiksan sa 400 gr sira mascarpone u koji sam dodala 1 vanilin šećer i malo meda. Voće iskoristite ono koje vi volite, dekorišite sa malo umućenog vrhnja za šlag. Pustite da kolač odstoji da bi lisnato tijesto navlažilo od kreme – savjetuje Anita.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!