ZNATE LI KOJI MUŠKI KOMPLEKS JE NAJVEĆI?

muskarac-kafaUz obdarenost koja je tiha patnja većine muškarca postoji nešto što ih, čini se, muči i opterećuje više nego što to žene misle. Dok žene lažu o kilogramima, muškarci to rade kada je riječ o centimetrima, ali ne onim vezanim za njihovu muškost, već za visinu.

Istraživanja su pokazala kako je takozvani ‘Napoleonov kompleks’ jedan od najčešćih problema s kojim se izuzetno niski muškarci bore cijeli život. Ovaj problem snažno utiče na njihovo samopouzdanje koje je često na udaru još od najranije dobi.

Muškarci niskog rasta u školi su vjerovatno bili česta meta viših i snažnijih kolega, a sudeći po rezultatima psiholoških testiranja koji govore kako visoki ljudi lakše pronalaze posao, priča se nastavlja tokom cijelog njihovog života. Međutim bez obzira na ovaj kompleks postoji veliki broj uspješnih muškaraca kojima ovakav problem nikada nije bio prepreka.

Danny DeVito (146 cm), Al Pacino (168 cm), Dustin Hoffman (166 cm) Marc Anthony (168 cm), Elijah Wood(168 cm) i Daniel  Radcliffe(165 cm), samo su mali dio velikih faca kojima centimetri nisu bili prepreka uspjeha.

(Zadovoljna)