Znate li koji je najopasniji posao na svijetu?

Kada kažemo nesigurni neki će pomisliti da su ova zanimanja nesigurna zbof finansijskih ulaganja i prihoda. Zapravo, radi se o poslovima sa najvišom stopom smrtnosti po broju radnika. Ovo je svjetska lista najsmrtonosnijih, najnesigurnijih i najopasnijih zanimanja na svijetu.

Radnici na građevini
Ovdje su veoma česte povrede na radu koje rezultiraju smrtnim ishodom, najčešće zbog nenošenja adekvatne opreme i nepoštovanja sigurnosnih pravila.

Električari
Rad sa strujom može biti veoma opasan, a na svjetskoj listi ovo zanimanje našlo se na 9. mestu najnesigurnijih na svetu.

Farmeri, poljoprivrednici
Ove će mnoge iznenaditi, ali bavljenje poljoprivredom je takođe na ovoj listi. Najčešće dolazi do smrti uslijed povreda koje im zadaju životinje ili pada sa traktora, i povreda opasnim mašinama.

Vozači kamiona
Oni su cijeli dan za volanom, a saobraćajne nesreće sa fatalnim ishodom su veoma česte, svuda u svijetu.

Rudari
O poslu rudara sve vam jasno. Biti ispod zemlje 8h dovoljno je zastrašujuće.

Majstori za popravljanje krovova
Svaki posao koji uključuje visinu, ima dobre šanse da bude opasan.

 

Piloti
Tri stvari čine ovaj posao opasnim – čovjek, mašina i vrijeme.

Ribari (na morima i okeanima)
Kada dođe do borbe između čovjeka i prirode, priroda uglavnom pobjeđuje. Glavni problem ribarima predstavljaju bure, uragani i vjetrovi.

I zvanično, najopsanije zanimanje na svijetu je drvosječa.
Stopa smrtnosti u ovom poslu raste iz godine u godinu. Najčešće se dešava da drvosječe ne vide kada je neko stablo trulo, pa ono padne na njih.

error: Content is protected !!