Znate li ko najviše pametuje u horoskopu I IRITIRA SVE OKO SEBE?

Zbog svog stava i prevelikog optimizma, oni često iritiraju ljude iz svog okruženja.
Ako kažete Strijelcu da je sveznalica (čak i ako to ne mislite u pozitivnom smislu) vjerovatno će se ponosno nasmiješiti i odgovoriti: “Ja sam stručnjak, žao mi je što se osjećate ugroženi time”.

Oni nemaju pojma koliko iritiraju druge dok se trude da budu najpametnija osoba u prostoriji, što je više-manje sve vrijeme, piše Danny Larkin u svojoj astro kolumni za Broadly.
Lijepo je kad neko uz piće podijeli neku mudrost, ali pravo je mučenje sjediti sa Strijelcem koji će cijelo veče pametovati dok vi samo želite da se zabavljate.

Kad Strijelac postane entuzijastičan oko nečega, neće prestati da priča o tome, čak i ako mu pristojno signalizujete da je sad već dosta. Strijelčevi su uvjereni da mogu da vam preokrenu život, samo kad biste im posvetili pažnju i poslušali njihove savjete.

Nisu svjesni koliko se svima obraćaju s visine. Čak i ako ste vi pročitali knjigu o kojoj vam pričaju, to ih neće zaustaviti u monologu o njoj. Neće vas ni pitati da li ste je možda čitali.

Strijelac je optimističan u lošim i teškim trenucima, a prijatelje izluđuju svojim traženjem pozitive u svemu. Svaki neprijatni događaj za njih je lekcija, a priče o tome da sami privlačimo nesreću njihovim prijateljima se čine kao okrivljavanje žrtve. Nemojte se začuditi ako vam Strijelac kaže da ste sami krivi jer vas neko maltretira te da bi trebalo da se okrenete pozitivnom razmišljanju.

Ako ne zatražite savjet od njih, uvrijediće se, a još će se više uvrijediti kada im kažete da je to zato što previše pametuju.