Znakovi da u kući imate negativnu energiju i upute kako da je izbacite: često se selite, bolesni ste, niko vas ne posjećuje.

 

Navodno je najpovoljnije obaviti čišćenje odmah nakon što je prestala padati kiša ili snijeg, jer je tada i zrak najčišći i energija najpovoljnija.

Kao što znamo, važan faktor za dobar Feng Shui stambenog ili poslovnog prostora je njegova urednost i čistoća.  No to je samo dio slagalice. Ponekad, uprkos urednosti i poštivanju pravila uređenja prostora osjećamo da nešto nedostaje. Naša sreća i uspjeh nisu onakvi kakvi bi trebali biti, a osjećaj u prostoru nije ugodan.

Kada je čišćenje prostora potrebno?

  1. Kada osjećamo da je nekako sve usporeno u životu, kao da nema mogućnosti za napredak

2. Kada se osjećamo umorno, deprimirano ili smo učestalo bolesni, prehlađeni i sl.

3. Kada se ukućani često sukobljavaju bez nekog očitog ili dubokog razloga

4.  Kada se netko od ukućana osjeća suicidalno ili pak nesvojstveno agresivno

5. Kada se djeca plaše biti sama u nekoj prostoriji ili ne žele niti ući u neku kuću

6. Kkada ljudi zaziru od boravka u nekim prostorijama ili nas nitko ne posjećuje doma bez očitog razloga

7. Kada djeca ili neko od ukućana pati od noćnih mora

BOLEST – ponekad čišćenje prostora može pomoći proces liječenja; nakon preležane bolesti treba očistiti prostor kako bi osigurali da sva negativna energija, koja prati bolest, napusti dom

PRESELJENJE – prije preseljenja u novi dom treba napraviti čišćenje kako bi se obnovila i izbacila stara ustajala energija, te kako bi se izbjegao Zakon prethodnika, tj. ponavljanje povijesti prethodnih stanara

Loš Feng Shui

Kada živite u unajmljenom domu koji ne smijete preuređivati ili u vlastitom nepovoljnom domu, a nemate mogućnost preuređenja ili preseljenja, učestalo periodično čišćenje može umanjiti nepovoljan Feng Shui, koji se manifestira u vidu različitih nepovoljnosti i nesreća u životu stanara, ovisno o vrsti nepovoljnosti doma. Najvažniji signali lošeg feng šuija su da se događaju jedna nevolja za drugom, bez nekog vidljivog razloga, bilo na poslovnom ili privatnom planu

Poticanje povoljne energije

1. Kada želite oživjeti prostor, učiniti ga ugodnijim i povoljnijim

2. Kada želite privući sreću i pozitivna događanja u svoj život

3. Kada započinjete novi poslovni poduhvat, novu vezu i sl.

4. Kada kuća/stan nije bila dugo renovirana i kada je razina energije niska

5. Kada želite privući prijatelje u svoj dom ili poslovne partnere u poslovni prostor

Kako očistiti prostor?

Kada ste se odlučili za čišćenje trebate odabrati povoljan trenutak. Osim što ćete se osigurati da Vam neko vrijeme nitko neće smetati, istočnjački stručnjaci savjetuju da izaberete povoljne klimatske uslove. Navodno da je najpovoljnije obaviti čišćenje odmah nakon što je prestala padati kiša ili snijeg, jer je tada i zrak najčišći i energija najpovoljnija. Potpuna zabrana čišćenja je za vrijeme nevremena, padavina i grmljavine s munjama. Također se savjetuje obaviti čišćenje u prijepodnevnim satima ili u podne.

Šta Vam je sve potrebno?

  1. Svijeće koje ne sadrže parafin, po jedna po prostoriji.

2.  Krupna morska sol, dovoljno da njome možete posipati sva vrata i sve uglove prostorija te posebno zakrčena mjesta poput spremišta i ostava.

3. Grančice smreke ili kadulje, može i sandalovina.

Postupak čišćenja

Počinjemo tako što otvorimo sve prozore i napravimo propuh. Također je potrebno isključiti iz struje sve uređaje u domu i uključiti sva svjetla. Pripremimo se psihički i usredotočimo na cilj. Zapalimo po jednu svijeću u dovratku ulaznih vrata i u svakoj prostoriji. Zatim pospemo liniju soli u dovratku ulaznih vrata i svih ostalih vrata u domu, te u svim kutovima i zakrčenim prostorima, poput ostava, spremišta i slično.

Tapšanje rukama potiče protok energije. Krećemo od ulaznih vrata u smjeru kazaljke na satu i plješćemo kroz cijeli prostor. Počinjemo sa spuštenim rukama ispruženim ispred sebe, a završimo s podignutim. Posebnu pažnju treba posvetiti kutovima i zakrčenim prostorima.

Tada zapalimo grančice i krećemo se u vidu smjera kazaljke na satu, počevši od ulaznih vrata, pa redom kroz sve prostorije, u kojima se također krećemo u krug, u vidu kazaljke na satu. I tako polako i koncentrirano kružimo sve dok mirisni dim ne ispuni svaki kutak prostora. Sol ostavite da stoji neko vrijeme, a maksimalno 24 sata, savjetuje feng-shui-dom.com.

Nakon toga je počistite ili usisajte i obavezno izbacite van iz doma. Nakon čišćenja prostora savjetuje se kupanje u vodi obogaćenoj morskom soli, kako bi i sebe očistili od eventualnih nepovoljnosti koje su se primile na nas tokom čišćenja prostora.