ZNACI DA KUĆA POSJEDUJE DOBAR FENG SHUI

Ukoliiko želite kreirati dobar feng shui u trenutnom ili ste u potrazi za idealnim domom na tržištu, postoji nekoliko jednostavnih, baznih smjernica koje vam mogu pomoći tom prilikom…

Predstavljamo vam glavne površine koje su odgovorne za dobru fengu shui energiju u interijeru. Ova lista vam može pružiti savršen uvid u količinu i kvalitetu energije koju vaše domaćinstvo posjeduje ili možda kuća koju bi tek trebalo kupiti.

Dobar feng shui na vanjskoj strani

Kuća sa dobrom feng shui energijom ne posjeduje Sha Chi (agresivne) ili Si Chi niske karakteristike. Pažljivo proučite eksterijer i pogledajte okruženje kuće svježim očima. Zaključite kojeg je oblika vaša građevina ili objekt koji želite kupiti, nalazi li se pokraj pruge ili posjeduje dvorište pod nagibom. Obično, ovakve kuće mogu predstavljati izazov za kreiranje dobrog feng shuija. Stvaranje predivnog vrta, bez obzira na njenu veličinu, može pomoći prilikom privlačenja energije u vaš dom.

Energetski protok ka prednjim vratima

Kuća sa dobrim feng shuijem posjeduje uglađen, čist i fluidan protok energije kod ulaznih vrata. Chi je taj koji nudi energiju feng shuija, može biti blokiran ukoliko se ispred doma nalazi veliko drvo ili bilo koja karakteristika koja može blokirati put do vaših ulaznih vrata.

Vašim vratima može biti potrebna dodatna njega, dadavanje boje koja više pogoduje feng shuiju, novi metalni elementi i slično. Ne blokirajte prilazni put kući košarama za recikliranje, starim saksijama, niti cipelama ispred vrata.

Ulazna vrata

Kuća sa dobrim feng shuijem posjeduje gostoljubiv dizajn ulaznih vrata, ojačane i kanalizirane energije koje slobodno teku čitavim interijerom. Ovakav koncept može njegovati i održavati dobar feng shui i učiniti vaš dom daleko povoljnijim za život. Dobro razmotrite šta se nalazi na putu ulaza u vašu kuću i gdje energija, vaša pažnja, prvo odlazi, je li slobodan protok vodi direktno u spavaću sobu zatvorenu od ulaznih vrata ili je automatski usmjerena ogledalom koje se nalazi u hodniku.

Jako feng shui trojstvo

Kuća sa dobrim feng shuijem posjeduje ravnomjerno raspoređenu energiju u svim svojim centrima – spavaćoj sobi, kuhinji i kupaonici. Kvaliteta koji nudi feng shui energija u vašem domu uglavnom ovisi od snage feng shuija u svim spomenutim prostorijama.

Osigurajte da svaka prostorija posjeduje jake feng shui osnove i uvijek budite svjesni kvalitete enregije koja se nalazi u ovim ključnim točkama. Ne postoji ni jedna kuća sa dobrim feng shuijem bez jake energije u spavaćoj sobi, kupaonici i kuhinji.

Dobar feng shui može biti održavan svježim i slobodnim protokom energije. Ne smije postojati stara, blokirana i stagnirajuća energija bilo gdje u kući. Sve oko vas mora biti u konstantnom protoku i mijenjati se na dnevnoj bazi. Tako da, čak i nakon kreiranja jakog feng shui temelja u vašem domu, posao na njegovom održavanju se nastavlja. Trebalo bi stvoriti navike održavanja energije svježom i njenog protoka koji mora biti smislen u svim prostorijama.

Konstantno istraživanje

Kako bi stvorili dobar feng shui u kući, započnite sa malim i nemojte zaboraviti da ne smijete pretjerati sa količinom elemenata koji stvaraju njegovu energiju. Prije svega, morate vjerovati svojim osjećajima i opredijeliti se za svoj osobni tok. Nakon svega, to je vaša kuća i najbolje bi bilo da stvorite jaku i obnovljenu količinu feng shui energije kada god da želite primijeniti bilo kakve promjen