ZNAČENJE PAPAGAJA PREMA FENG SHUI FILOZOFIJI

Prema feng shui filozofiji, brojne životinje imaju svoj utjecaj na stanje našeg doma…

Preko mačaka, lavova i slonova, pa sve do insekata i ptica, praktično svaki član životinjskog carstva može na određeni način promijeniti energiju našeg životnog okruženja. Ako za primjer uzmemo papagaje, znamo da su u pitanju ptičice koje mame svojom ljepotom, odnosno jarkim bojama i sposobnošću da nas imitiraju i nasmijavaju do suza.

Prema feng shuiju, papagaji su odličan feng shui talisman, koji donosi brojne korisne sposobnosti, jer je drevni prijatelj i zaštitnik žena. Vjeruje se da su u kineskoj civilizaciji često pratili žene tokom njihovog šetanja, jer su kao dobri slušatelji mogli čuvati sve njihove ljubavne tajne. Pored toga, papagaji su kao i druge ptice simboli slobode, zbog svoje mogućnosti da lete i otisnu se u nove avanture. Kada su ljudi saznali da papagaji mogu imitirati glasove i zvuke oko sebe, odmah su im dodijelili status božanskih stvorenja.

Simbol para papagaja je u feng shui filozofiji često viđen. Dva papagaja koja sjede u zagrljaju, smatraju se amajlijom uzajamne ljubavi, dok se često nazivaju i vjesnicima sreće. Na njihovim krilima se mogu vidjeti sve boje duge, koje ujedno predstavljaju svih pet elemenata ove drevne filozofije.

Prema ovog filozofiji, papagaji se mogu nalaziti bilo gdje u vašem domu, sve dok o njima mnogo vodite računa, baš kao i o svim svojim drugim kineskim talismanima. Bilo da ste odabrali živog papagaja za svog kućnog ljubimca ili dekorativnu figuru, morate im poklanjati dosta pažnje.

Papagaj je prije svega neophodan ljudima koji inače vode zatvoreni život i kojima je potrebno društvo. Oni su stalni izvor buke, pa će samim tim, miran i tih život ostati iza vas, čim kupite papagaja za ljubimca.

Smatra se da je papagajima najbolje mjesto u sjeveroistočnom, istočnom ili južnom dijelu vašeg doma, jer ove ptice na svaki način doprinose poboljšanju i osnaživanju odnosa među supružnicima, dok sa druge strane pomažu postizanju slave i dobivanju priznanja.