Zlatni savjeti za razbijanje celulita: Celulit se „pegla“ šetnjom, vodom i kuhanim jajima

Rijetko koja srećnica može da se pohvali da nema celulit, a ako ste jedna od njih- blago Vama! Ali ako spadate u ovu drugu kategoriju, a oko 90 % žena spada– ovaj tekst je za Vas.

Koja je to idealna hrana za razbijanje celulita i dovođenje organizma u balans, otkriva nam Dušica Randjelović, anticelulit ekspert.

Piše: Dušica Ranđelović, predsjednik udruženja “Zdrav život – zdrav stav”

– Jasno je da bi imali celulit, moramo u sebe da unesemo toksine i sve dodatno zacementiramo nekretanjem i neuzimanjem vode. Kada ne pijemo dovoljno vode- organizam ne može da se čisti od toksina i da funkcioniše pravilno. Ako uz to dodamo i nekretanje i uzimanje brze hrane- posljedice su u najmanju ruku zabrinjavajuće. Celulit je samo prvi simptom nakupljenih toksina. Sljedeći su i razne druge bolesti. Zato na vrijeme krenite sa uklanjanjem celulita jer je njegovo nakupljanje znak da je vašem tijelu treba briga.

 Pravo vrijeme je SADA!
Uzrok nakupljanja celulita je bio i biće neadekvatna ishrana i nedostatak kretanja i rekreacije – kaže Dušica otkrivajući još neke savjete, ovog puta vezane za ishranu koja smanjuje efikasno celulit.
– Naše tijelo zna da preradi proteine, proste i složene ugljikohidrate, masti koje postoje u prirodi odnosno tzv. hranu u čistom obliku. Ali, ne zna da preradi gomilu fast-fuda, i ostale „junk“ hrane koja prirodno ne postoji u prirodi, a koja se svakodnevno unosi u organizam. Tijelo nas dobro i služi kako ga tretiramo. Dakle, hrana koja ne postoji u prirodi i sa kojima naš organizam ne zna šta da radi – su ti otpadi koji se gomilaju. I eto ga celulit.

– Znači, promjena načina života zahtijeva promjenu svesti kako ste tretirale Vaše tijelo do sada i odluku o usvajanju zdravog stava od sada! Nema od sutra! Nema od ponedjeljka! Pa da prođe još ovaj ili onaj događaj. Pravo vrijeme je uvijek- SADA!!!

 Korak po korak
S obzirom da je teško odjednom se odvići od svega i natjerati se na nove zdrave navike- uvodite nedjeljno po 1 zdravu naviku. Da ne biste imale krize ili da vam ne bi bilo previše: krenite od ove nedjelje da pijete više vode i smanjite ili skroz izbacite industrijske sokove. Od sljedeće nedjelje uvedite i šetnju svakodnevno po pola sata do sat.
Sad već imate redovan unos dovoljne količine vode i šetnju što već treba da daje rezultate u boljoj koncentraciji, većem fokusu, manjoj malaksalosti, hidriranosti kože, osjećaju optimizma…One tamo nedjelje izbacite tijesto i uvedite više povrća… I vidjećete, malo po malo, transformisaćete sve loše navike i podići kvalitet života na viši nivo. A usput se i osloboditi celulita i izgledati ljepše.

Namirnice koje će vam pomoći u borbi protiv celulita:
 Laneno sjeme- povećava proizvodnju kolagena i tako jača kožu i pomaže u smanjenju pojave celulita. Uključite u svakodnevnu ishranu laneno sjeme i vidjećete jako brzo njegov efekat na smanjenje celulita.
Špargla- ima antiupalno dejstvo, smanjuje nadutost, podstiče cirkulaciju i ima jako malo kalorija. Odlična je za eliminaciju toksina koji dovode do pojave celulita.
Brokoli- koncentrovani izvor vitamina C i dijetalnih vlakana, jedan od najboljih izvora kalcijuma. Treba ga uvesti barem dva puta nedjeljno u ishranu. Pomaže i u procesu mršavljenja pa je to još jedan plus.
Jaja- kuhana, naravno. Jaja spadaju u, po meni, savršenu namirnicu jer iako imaju malo kalorija, su bogat izvor proteina, puna su važnih sastojaka kao što su vitamin D, B12 i selen. Gvožđe u žumancetu ekvivalentno je onom u mesu, njegov nivo iskoristivosti je izuzetno velik pa se preporučuje uzimanje svima koji su skloni čestim anemijama. Zdravstvene blagodeti jaja su tolike da nije ni čudo što ih nazivaju superhranom. Obavezno ih ubaciti u ishranu!

Šta bi trebali da izbacimo iz ishrane?
Iz jelovnika se trebaju eliminisati trans masti i industrijski prerađena hrana kao što su:
razne salame, kobasice, usoljeno meso, slane grickalice, pržena hrana, slani sirevi, kačkavalji, viršle, jako začinjena jela poput instant supa i raznih gotovih soseva iz kesica.
Nikad nećete pogriješiti ako budete jeli hranu koja postoji u prirodi.
Mislite malo o vašem organizmu i ,videćete, čim obratite pažnju na njega- on će vam višestruko vratiti, boljim radom organizma, boljim zdravljem, ljepšim tijelom i kožom i, između ostalog, i smanjenjem celulita.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!