Zlatni savjeti: OVI TRIKOVI POMAŽU PROTIV MUČNINE NA PUTOVANJU!

Najčešće se mučnina javlja usljed konstantnog gledanja kroz prozor ili nakon samo 10 minuta gledanja u ekran mobilnog telefona. Ako ste u prilici, zamolite vozača da upravlja automobilom bez naglih kočenja i kretanja. Pomoći će i otvaranje prozora kako biste udahnuli svjež vazduh!Najbolje mjesto u automobilu
Onima koji osjećaju slabost tokom vožnje savetuje se da sjede na suvozačevom mjestu, a ako je moguće – sjedite na sredinu zadnjih sjedišta automobila, kako biste gledali ravno na put ispred sebe. Fiksirajte pogled na najudaljeniju tačku horiznota.

Spas je u đumbiru
Zaboravite na tešku, začinjenu i obilnu hranu na putovanju. Umjesto toga, pripremite na tanke dijelove narezan đumbir koji možete sisati umjesto bombona jer pomaže protiv mučnine. Pomoći će i čaj od đumbira, a ako želite da pojedete nešto, najbolji su izbor štapići i krekeri. Ulja đumbira, limuna i lavande takođe mogu ublažiti mučninu. Stavite nekoliko kapi na maramicu pa ih udišite, duboko dišući.

Upalite radio
Muzika je izvrsna distrakcija koja će vam skrenuti misli sa mučnine, a prema nekim istraživanjima može pomoći i pjevanje!

error: Content is protected !!