Zlatni savjeti: Kako uvijek odabrati kvalitetno meso?

Meso ima visokokvalitetne proteine, zasićene masti i holesterol, što održava zadovoljavajuću razinu testosterona, a to je osobito važno za mišičnu masu muškaraca. Meso je i odličan izvor cinka, vitamina B12 i željeza. No, kada kupujete meso, znati li prepoznati zdrav i kvalitetan komad mesa? Ove savjete svakako morate uzeti u obzir:

 

1. Provjerite je li zamrznuto meso svijetlosmeđe boje te ima li na površini grubljih udubina.

2.Antibiotici i kemikalije ubrizgavaju se u meso kako bi mu se produžio rok trajanja na policama, što se posebno primjenjuje kod peradi. Primijetite li smećkaste mrlje ispod kože peradi, potopite meso u ocat kojem ste dodali sol i ostavite da odstoji nekoliko sati. Potom dobro isperite vodom, osušite i tek onda pripremite za jelo.

3.Izbjegavajte meso od nepoznatog prodavača. Preferirajte ono iz domaće ili eko proizvodnje za koje sigurno znate od kud je došlo, kao i tko je uzgajao životinje za to meso te čime ih je hranio.

4. Osim divljači, meso ne bi trebalo imati jači miris.

5.Ne kupujte meso čiji su rubovi suhi te ono s dijelovima koji su gotovo u potpunosti izgubili boju.

6. Izbjegavajte kobasice, hrenovke i ostale mesne prerađevine jer ne želite znati što je u njima. I u tom se slučaju bolje obratiti domaćem proizvođaču.

7.U tjednu ne bi trebalo jesti više od tri mesna obroka, a komad crvenog mesa za jedan obrok ne bi trebao biti veći od vašeg dlana