Zlatni savjeti domaćicama: UBACITE KESICU ČAJA U VC ŠOLJU, BIĆETE ODUŠEVLJENE!

Kesice čaja mogu pomoći u uklanjanju tvrdokornog mrlja i kamenca iz toaleta. Zvuči nevherovatno, ali vrijedi isprobati ovaj trik. To je jednostavan, jeftin i ekološki način čišćenja VC šolje

Čaj je jedno od najpopularnijih pića. Odličnog je ukusa uz večeru i desert. Utaljuje žeđ i prija u hladnim danima ili kada čitate knjige.

Ali to nije sve. Ispostavilo se da će vam i vrećica čaja pomoći da vaš dom bude uredan. Zahvaljujući iskorištenoj vrećici ovog aromatičnog napitka, na ekološki, bezbjedan i praktično besplatan način ćete ukloniti mrlje sa šolje.

Dovoljno je ubaciti nekoliko iskorištenih kesica čaja u VC šolju da se ukloni talog. Aktivna jedinjenja prisutna u njemu će ukloniti nečistoće.

Trik sa čajem može vam pomoći da očistite tolet, ali treba da budete oprezni kada to radite. Pre svega, ne bi trebalo da ostavljate kesice predugo. 15-30 minuta je optimalno vreme. U suprotnom, tamna boja može promeniti boju šolje umesto da je očisti. Doduše, ostatke čaja je relativno lako ukloniti, ali nema smisla dodavati još posla.

Budimo umereni kada ubacujemo kesice čaja u toalet. Previše njih ili prečesto korišćenje ovog trika može začepiti toalet. Ako ste zabrinuti, isprobajte druge kućne lekove za uklanjanje kamenca iz VC šolje .