Životni moto za svaki horoskopski znak

Za osobe u znaku Jarca najvažnije je da pronađu svrhu u svemu oko sebe, dok je Ribama na prvom mjestu pravo da slijede svoje snove.

Svi imamo težnje prema osnovnim ljudskim vrijednostima, ali svaki horoskopski znak ima određene koje preferira, dok ga se neke druge i ne tiču. Pročitajte ovaj mali astro vodič i saznajte zbog čega vas neki tuđi postupci totalno mogu izbaciti iz takta, dok za druge oni ne predstavljaju ništa.

Ovan – Najvažnije im je da svako može da bude ono što jeste i mrze pretvaranja

Ovnovi veoma cijene individualnost, nezavisnost i potrebu da budu ono što jesu. Ni nadređeni, ni partner ne smiju da im govore šta bi trebalo da rade ili kako da se ponašaju u određenim situacijama. Ovnovi su najnezadovoljniji ako su prisiljeni da se uklope u neke norme. Žele da ih drugi vole onakve kakvi jesu i ne pristaju na kompromise. Njihov moto je: biti!

Bik – Najvažnije im je da zadrže ono što im pripada

Bikovi naporno rade na svakom poslu kojeg se prihvate. Kada nešto postignu i ostvare, to ne žele ni sa kim da podijele. Najvažnije im je pravo na posjedovanje. Praktičan su i prizeman znak, te su zbog toga odlični radnici. Nisu pohlepni – ako se bore za svoje pravo, bore se i za pravo svojih kolega, ali kada jednom steknu nešto u materijalnom smislu, smatraju kako imaju potpuno i isključivo pravo na to. Svojih stvari se nikad ne odriču, ni zbog kakvih ciljeva, pa ni zbog ljubavi. Njihov moto je: imati!

Blizanci – Najvažnija im je sloboda mišljenja

Njihov briljantni um im je pasoš za svijet. U svojim mislima mogu da odu gdje god požele, ali blizanci vole da se kreću svojom brzinom i intenzitetom. Ideje su im čarobne. Kaže li im neko kako previše razmišljaju, kako bi trebalo da budu praktičniji ili da pogrešno gledaju na neku stvar, smrtno će se uvrijediti. Njihov moto je: misliti!

Rak – Najvažnije im je da uživaju u svojim osjećanjima

Rakovi su zabavni spolja, ali nježni iznutra. Njihova osjećanja su privatna stvar i rijetko će vam ih priznati ili razgovarati o njima. Ali su intenzivna. Najdraže im je kada mogu da uživaju u punoći svojih osjećanja. Njihov moto je: osjećati!

Lav – Najvažnija im je mogućnost da se pokažu u najboljem svjetlu

Lavovi su najdivnija, najhrabrija i najsnažnija stvorenja na zemlji. Ali moraju da imaju mogućnost da to pokažu i drugima. Mrze socijalna prava i vrlo im je važno da im niko ne oduzima njihov luksuz. Uvijek moraju da budu u centru pažnje, a najžešće bi se borili kada bi im neko zabranio pravo na pokazivanje. Njihov moto je: željeti!

Djevica – Najvažnije im je donošenje odluka

Djevice su analitičari solarnog sistema. Sposobni su da primijetite i najsitnije detalje, te im je vrlo važno da se baš njima da pravo da donesu konačnu odluku. Bore se za slobodu mišljenja, ali im je najvažnije da prikupe mnogo podataka, po mogućnosti od različitih izvora. Njihov moto je: analizirati!

Vaga – Najvažnije im je da ugode drugima i sebi

Ravnoteža ideja je prema vagama idealno stanje. Vagama je nužno pravo da upravo one odlučuju šta je najbolje. Mada nikad ne pretjeruju. Koliko se bore za sebe, bore se i za druge. Svako područje života im je bitno: i posao, i karijera, i porodica. Njihov moto je: postići ravnotežu!

Škorpija – Najvažnije im je da dobiju ono šta i koga žele

Škorpije su najizdržljiviji znak zodijaka. Oni tačno znaju šta žele i mogu da podnesu dosta toga kako bi to dobili. Misle kako zaslužuju upravo to i ako baš to nemaju, ne mogu da budu potpuno srećni. Njihov moto je: zaslužiti!

Strijelac – Najvažnije im je da istražuju i vide cijelu sliku

Strijelci su obično spontani i rade ono što žele. Njima je vrlo važno da se zabavljaju. Ne vole ozbiljne teme, a u svaku situaciju pokušavaju da unesu humor. Ipak, sposobni su da vide dalje od drugih. Njihov moto je: vidjeti!

Jarac – Najvažnije im je pravo da od limuna mogu da naprave limunadu

Oni imaju moć da iskoristite i pronađu svrhu u svemu oko sebe. Važno im je da mogu da vjeruju u ono u šta su odlučili da vjeruju. Nije im uvijek lako, ali nikad se ne predaju. Njihov moto je: popraviti!

Vodolija – Najvažnija im je sloboda, ali za sve

Oni su originalni i pragmatični humanitarci. Često znaju da šokiraju, ali i inspirišu, pouče, nauče, objasne i shvate. Bore se za sve vrste sloboda, nikad nikoga ne osuđuju. Njihov moto je znati!

Ribe – Najvažnije im je pravo da slijede svoje snove

Ribe veoma cijene i zahtijevaju slobodu misli i govora. Vizionari su i vrlo im je važno da mogu da slijede ono u šta vjeruju. Oduzmite im vjeru i to je kao da ste ribu stavili na suvo. Ribe vole da vjeruju kako smo svi na istoj strani. Njihov moto je: vjerovati!