Život s pijanicom: HOĆE LI DOBOJLIJA ADO USPJETI OGORČENOJ VESNI VRATITI VJERU U MUŠKI ROD?

Kad bi Bog bio milostiv i kad bi se čuda događala, pa ja dobila drugu priliku i rodila se ponovo, život bih drugačije organizirala. Međutim, jedno je sasvim sigurno; nikad se više ne bih zaljubila niti svoj život tako slijepo položila u ruke nekog muškarca – ogorčeno započinje priču Vesna S, koja živi i radi u Švajcarskoj.

Na ove riječi dobojski duhovni icjelitelj i vidovnjak Ado kaže:

„Voljet će Vesna opet. I bit će jako sretna. Njoj prava ljubav stiže tek za dvije godine!

Vesna je do unazad pet mjeseci prolazila kroz neviđeni životni pakao. Čak je jedno vrijeme bila smještena u sigurnu kuću. I to sve zbog muža nasilnika i alkoholičara.

– Udala sam se sa nepunih 18 godina. U početku nam je život bio bajka. Slagali smo se, voljeli i poštovali. Međutim, sve se promijenilo nakon rođenja naše kćerkice, te dolaske njegove majke iz Srbije da boravi kod nas. Ona me nikada nije mirisala, ali ja na to nisam obraćala pažnju. Koja se svekrva i snaha vole? Rijetko je to.

Vesna kaže da je svoju svekrvu zvala vješticom, ali nije znala da ona uistinu jeste vještica. Tek će joj dobijski duhovni iscjelitelj i vidovnjak Ado otvoriti oči i izbistriti um.

– Tebi u toj zajednici nema spasa. Kompletna porodica s muževe strane nosi prokletstvo. Ide ono preko tvoje svekrve, jer su njenu lozu prokleli ljudi kojima je neko iz njene porodice nanio veliko zlo. Jedino rješenje je da sve ostaviš, kreneš sa svojim djetetom u novi život – savjetovao je Ado našu sagovornicu početkom ove godine, nakon što joj je otvorio zvijezdu, pogledao i sudbinu njenog muža, svekrve…

Još je dodao: „ako ubrzo ne doneseš takvu odluku“ bojim se da ćeš teško stradati, te da će ti život visiti o koncu“!

Vesna ga nije poslušala, već je nastavila da živi u paklenom životu sa mužem, vjerujući da će se jednog dana otrijezniti. Tek kada je bila prisiljena da od pomahnitalog supruga, sa kćerkicom u naručju, skoči s drugog sprata na ulicu, sjetila se Adinih riječi i upozorenja.

– Hvala Bogu, dijete sam uspjela sačuvati skoro bez ijedne povrede, ali ja sam imala slomljena dva rebra i lom na lijevoj ruci na dva mjesta.

U bolničkoj postelji dobojski iscjelitelj Ado joj nije izlazio iz glave. Za sve je bio u pravu, ali ona nije slušala.

– Rekao sam život u porodici koja nosi prokletstvo tebi neće ništa dobro donijeti. I sada to tvrdim. Tebe sreća čeka na drugoj strani – kazao je Ado, te predložio da se odrade duhovni tretmani za njen duševni mir i čišćenje od negativnosti koje je pokupila u prokletoj porodici.

Odmah po izlasku iz bolnice, Vesna je pristala. I sve joj je krenulo na bolje.

U fazi sam razvoda. Na život gledam bistrijeg uma. Zahvaljujem Bogu da sam se izvukla iz kandži pakla. Imam svoju kćerku, svoje najveće bogastvo i jedini smisao života. Muški rod mi se ogadio, ne želim više ni da pomislim na muškarca. Svi su isti – ogorčena je Vesna, a duhovni iscjelitelj Ado, uz smješak, kaže:

– Vidjet ćemo se Vesna za dvije godine. Nećeš tada tako pričati, jer ćeš imati novog saputnika, s kojim ćeš uistinu uživati u bračnoj harmoniji!