Život poslije razvoda može da bude fantastičan

Kada ste sa supružnikom zajedno proveli decenije, pomisao na samostalan život može biti zastrašujuć. Sigurno vas hvata panika pri pomisli na to ko će uzimati djecu iz škole kada se vi razbolite. Ko će pomagati oko finansija? Kako ćete se buditi bez ikoga pored sebe? Ipak, ima nečega fantastičnog u samostalnom životu. Pogledajte kako će ova promjena uticati pozitivno na vas i vaš život.

1) Naučićete za šta ste sve sposobni. Sigurno vam nikada nije palo na pamet da možete da odgajate djecu bez konstantne pomoći muža, ali ćete otkriti i da to umijete.

2) Nećete morati da pristajete na stvari koje vam ne prijaju. Niste se slagali sa njegovom majkom, a morali ste da je trpite svakog vikenda? Sada zaboravite na to i čuvajte svoju energiju za pozitivnije stvari.

3) Moći ćete da pijete mlijeko ili sok direktno iz tetrapaka, a da vas pritom niko ne osuđuje.

4) Manje ćete vikati, manje ćete se nervirati. Ako niste okruženi ljudima koji vas istjeruju iz takta, bićete srećniji i otkrićete novu, pozitivniju stranu sebe.

5) Nećete više morati da se nosite sa partnerom koji vam namjerno kontradiktuje u svemu, pogotovo kada je u pitanju vaspitanje djece.

6) I vaša djeca će biti srećnija, jer neće morati da gledaju ni slušaju svađe. Uživaće u ljubavi i dobrom raspoloženju oba roditelja.

7) Vaš život-vaša pravila. Sve vezano za izgled doma do toga kako ćete provoditi slobodno vrijeme, sve zavisi od vas.

8) Možete da spavate dokle hoćete, možete da kuvate šta vam se jede, ne morate da skupljate stvari po kući koje nisu vaše i čistićete samo za sobom.

9) Naučićete da uživate u slobodi i samoći, ali ne usamljenosti.

10) Imaćete jednu brigu-svoju djecu. Vaš muž koji vam je ponekad bio kao još jedno dijete neće više biti vaša odgovornost.

11) Nema više rasprava oko malih stvari, recimo puštanja vode u toaletu ili sklanjanje čarapa sa poda.

12) Imaćete više prostora za svoju djecu, manje ćete biti negativni i moći ćete da ih vaspitavate na svoj način, a da vas niko ne kritikuje zbog toga.