Život je jedan, iskoristite ga; 6 recepata za sreću: bolje biti sam, nego patiti u lošoj vezi, niko od mene nije vrijedniji….

Donosio vam listu stvari, zbog kojih sigurno niste sretni, i kojih se što prije morate riješiti

Proljeće je vrijeme kada donosimo odluke za rad na poboljšanju kvaliteta svog života, kao i konstantnog rada na sebi. Zato je krajnje vrijeme da kažemo zbogom stvarima koje nas ne usrećuju. Ako osjećate pritisak i želite da vam bude bolje, da se pokrenete i postanete produktivniji, sjetite se da je sve u vašoj glavi i poduzmite nešto za sebe!

Da biste efikasno riješili svoje probleme, prvo morate pronaći uzrok vašeg neraspoloženja, zatim uložite malo truda i raditi na tome da se okrenete ka stvarima koje vas čine sretnim. Trud će vam se isplatiti, jer je vaša sreća neprocjenjiva! Donosio vam listu stvari, zbog kojih sigurno niste sretni, i kojih se što prije morate riješiti:

1. U lošoj ste vezi jer se bojite samoće

Nema potrebe da se brinete da ćete biti usamljeni, oko vas je mnogo kvalitetnih ljudi. Odaberite da budete kvalitetno sami, zabavljajte se, udahnite život punim plućima! Loš odnos je nekvalitetan i nefer i prema partneru i prema vama. Uradite nešto za sebe, krenite dalje i usrećite sebe!

2. Dopuštate da vas na poslu izrabljuju, jer mislite da su svi bolji od vas

Morate postati svjesni sebe! Onog trenutka kada se dokažete sebi, nećete imati potrebe da se dokazujete drugima. Ukoliko se osjećate omalovaženo na poslu pokažite ko ste, ili jednostavno idite odatle, mjesto na kome vas ne cijene i nije mjesto za vas.

3. Ne znate da kažete ne

Konstantno stavljate potrebe drugih ljudi ispred svojih potreba! Potrebno je da uložite vrijeme u sebe, a kada vi budete ispunjeni bićete sposobni da se posvetite drugima! Ne možete se uvijek svima dopasti, ali je neophodno da se dopadate sebi!

4. Pristojni ste prema svima, čak i kada oni nisu pristojni prema vama

Morate naučiti da ljude tretirate onako kako se oni prema vama ophode! To je veoma bitno za vaše mentalno zdravlje.

5. Nemate vremena za sebe

Morate naći barem sat vremena za sebe, dnevno. Dugujete to sebi! Vaše vrijeme, ma koliko kratko trajalo, dragocjeno je, jer ga možete ispuniti svim aktivnostima koje volite. Na taj način bićete sretniji i ozareniji.

6. Upoređujete se sa „junacima“ sa društvenih mreža

Ne možete svoj život porediti sa životima ljudi. Nemamo svi iste mogućnosti, a ni interesovanja. Instagram je katalog nečijih uspomena i umjesto što razmišljate o tome kako drugi žive, napravite svoje uspomene i pretvorite svoj život u mini album uspomena.

Budite nasmijani, radite šta želite, volite ljude, a prije svega sebe! Život je jedan i dugujete mu najbolju verziju sebe!