Živjeli! Ova pića imaju pozitivan efekat na važe zdravlje

Jedna runda pića sa prijateljima i kolegama poslije posla , ima veliki uticaj na socijološke aspekte našeg života kao i na produženje našeg životnog vijeka, smatraju stručnjaci. Jedna studija sa Univerziteta Vestminster otkrila je da ova vrsta socijalnih aktivnosti smanjuje rizik od iznenadne smrti tokom sljedećih 18 mjeseci.

VISKI

Večernji izlazak uz čašicu „smeđeg nektara“ jača vaše srce. Rovet istraživački institut iz Aberdina otkrio je da četiri čašice viskija nedjeljno povećavaju broj antioksidanta koji štite naš kardiovaskularni sistem.

 

TAMNO PIVO

Jedna krigla tamnog piva može nam pomoći da zadržimo zdravu kilažu. Istraživači sa Univerziteta iz Barselone su identifikovali da tamna piva zbog obilja vitamina B imaju pozitivna dejstva na rad vašeg srca kao i na smanjenje rizika od nastanka raka pankreasa.

CRNO VINO

Poznata vrsta vina Cabernet smanjuje rizik od nastanka kancera prostate. Primjera radi, vino Cabernet iz Čilea sadrži 38 procenata flavonoida više od istih vina iz drugih delova svijeta. Naučnici smatraju da crna vina ovog tipa u sebi imaju obilje antioksidanata koji uništavaju kancerogene slobodne radikale i tako smanjuju rizik od čitavog niza kancerogenih oboljenja.