ŽIVJETI ISPUNJENIM ŽIVOTOM JE IDEAL KOME TEŽIMO: Nemojte praviti ove greške na putu do sreće!

Foto: Ilustracija

Živjeti srećnim i ispunjenim životom svakako je ideal kome svi težimo. Nažalost, najčešće do tog ideala nije tako jednostavno doći. U velikom broju slučajeva, upravo mi sami sabotiramo sopstvenu sreću.

Evo koje su to tri greške koje pravimo na putu do blagostanja:

1. Odugovlačimo! Odlaganje posla, pa bio on i najbanalniji, poput pranja sudova, usisavanja kuće, ili slanja mejla, možda se u prvi mah ne čini tako važnim. Ali, uvek kad ne izvršite zadatak koji je trebalo, vaš organizam to prepoznaje kao mali stres.

2. Negativno razgovaramo sa samim sobom! Razgovor sa sopstvenim odrazom u ogledalu poručuje koliko smo emocionalno zdravi. Fokusiranje na kritike prema samima sebi nije nimalo zdravo. Većina ljudi ni ne prepoznaje takvu negativnost dok ne izmakne kontroli. Zato budimo svjesni toga šta nam se događa u glavi kako bismo uticali na pozitivne promjene.

3. Ne odmaramo um! Naši umovi sadrže nevjerovatno mnogo informacija, ali ako im zadamo previše zadataka, ne možemo da računamo na unutrašnji mir, što stvara osjećaj anksioznosti, ali može prouzrokovati i fizičke simptome poput ubrzanog rada srca ili isprekidanosti daha. Zato, izdvojite u danu makar nekoliko momenata za sabiranje misli i odmaranje uma.