Zimska savijača od japanske jabuke, grožđica, cimeta i oraha

Odvažite se i iskušajte još jedno tropsko voće – kaki jer ima predivan okus koji će se odlično spojiti s orasima, cimetom i grožđicama u mekanoj zimskoj savijači

Sastojci: Tijesto: 300 g brašna, 50 g maslaca, jaje, 25 g šećera, 2 žlice mlijeka, prstohvat soli.

Nadjev: 4 japanske jabuke (kaki), po 50 g grožđica, marmelade od jabuka i oraha, 2 kašike krušnih mrvica, cimet u prahu, naribana korica naranče, kašika šećera, malo brendija, 60 g putera

Priprema:

Korak 1: Od brašna, soli, šećera, jaja i omekšalog putera zamijesite tijesto. Možete dodati malo mlijeka. Mijesite dok tijesto ne postane elastično i glatko, pokrijte ga i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.

Korak 2: Grožđice namočite u liker. Plodove prerežite na pola i žlicom izvadite meso, te ga usitnite vilicom. Umiješajte marmeladu, grožđice s likerom, sjeckane orahe, cimet i šećer. Tijesto razvaljajte na stolnjaku posutim brašnom što je moguće tanje, pa premažite otopljenim maslacem. Razdijelite po njemu nadjev, ostavite 3 cm širok prazan rub, ponovno ga premažite maslacem, a japanske jabuke pospite mrvicama koje ste ugrijali s preostalim maslacem i naribanom koricom naranče.

Korak 3: Savijte tijesto u savijaču, pritisnite ga na oba kraja i prema unutra kako nadjev ne bi iscurio. Premažite je puterom, i stavite u namašćen lim. Pecite oko 45 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.

(24sata.hr)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!