Zimska kratkodnevica 21.12. 2018: KAKO OBAVITI RITUALE DA SE OSLOBODITE NEGATIVNOSTI?

Horoskop – zimska kratkodnevica najviše će uticati na Jarca, Vodoliju i Ribe! Evo šta treba da uradite 21. decembra 2018. godine kako biste u novi period ušli bez tamne energije…

Zimska kratkodnevica počinje u petak, 21. decembra u 23 i 23 časova, to je vrijeme kada je aksijalni nagib Zemlje najudaljeniji od Sunca. Na sjevernoj polovini to odgovara prvom danu zime; na južnoj hemisferi, prvom danu proljeća.

Zimska kratkodnevica najviše će uticati na Jarca, Vodoliju i Ribe.

Zimska kratkodnevica donosi vrijeme za povlačenje i rad na stvarima “iza kulisa” na neki način. Vrijeme je za iskorišćavanje resursa i kretanje u smjerovima koji nadilaze vaše lične ciljeve – oni mogu biti poslovna želja, razvijanje kreativnoga talenta ili učestvovanje u ostvarenju cilja koji vam je važan.

Vrijeme je da zastanete i vidite širu sliku – da razmislite o svom životu i o većim istinama zajedničke konekcije između vas i vaših vršnjaka. To je takođe vrijeme za unutrašnji rast – odvojite vrijeme za meditaciju i molitvu, povezujući se sa višom snagom koju možete pretvoriti u udobnost, podršku, uvide i zaštitu u kriznim vremenima.

Najbolje korišćenje ovog vremena:

provedite neko vrijeme sami, organizujte životne prioritete i svoje vrijeme. Sagledajte važne ciljeve koje ste dosegnuli do ovog trenutka u svom životu i planirajte ciljeve koje biste željeli postići u narednoj godini. To je vrijeme za odmor, procjenu i usklađivanje vaših prioriteta kako bi odgovarali vašim vrijednostima u ovoj fazi života.

Vrijeme je sve!

Ako iskoristite priliku u pravo vrijeme, postići ćete uspjeh. Na primjer, kada je plima u okeanu, tada nije pogodno vrijeme za surfovanje. Pravila koja nam svakodnevno prikazuje majka priroda su očigledna. Sarađivanjem sa tim većim tempom možemo se uklopiti u prirodni svijet i koristiti svoje cikluse u našu korist.

Kada poštujemo principe prirodnog izbora trenutka, sarađujemo sa životom i znamo kada treba da se povučemo i kada treba da se pokrenemo da bismo postigli uspjeh.

Vrijeme kada krećemo naprijed može se koristiti za pokretanje novih smjernica koje su nam važne.

Vrijeme za povlačenje može se koristiti za jačanje našeg položaja, organizovanje naših života i jačanje unutar sebe. Vrijeme ravnoteže otvara priliku za svjesno uživanje u našim životima i ljudima u našem svijetu.

Ovo je vrijeme žrtvovanja odlika prošlog ponašanja koje više nisu korisne za vas. Tražite blagoslov od viših snaga da nastavite u slijedećoj godini života ostavljajući značaj koje vas više ne služi. Ako je moguće, obavite ovaj ritual sa najmanje jednom osobom. Veća grupa će povećati snagu za sve.

Na ovaj dan napravite spisak tri kvaliteta koja biste željeli da eliminišete iz svog uobičajenog obrasca postojanja. Na primjer, proždrljivost, pohlepa, sebičnost, osjećaj izolovanosti od drugih, laganje, krađa, odugovlačenje, ne zauzimanje za sebe ili bilo kakav odgovor na život koji vas potkopava. Nakon pažljivog razmatranja vašeg spiska, izaberite jednu od tri karakteristike koju biste željeli da viša sila ukloni.

Na komadiću papira zapišite to ponašanje i navedite 40 slučajeva kada vam je u životu odnemoglo. Ovo je dan za ostavljanje te loše navike iz svoje prošlosti iza sebe. Da biste pokazali svoju odlučnost zapalite ili pocijepajte papir, simbolično se oslobađajući te loše navike.

U naredna tri dana obratite pažnju i uvjerite se da li ste tu naviku ostavili iza sebe. Samo ako ste svesni možete se toga trajno osloboditi. Vaša će odlučnost stvoriti novu naviku.

Na dan koji označava početak svakog od četiri godišnja doba, tokom istorije ljudi se okupljali u grupama kako bi proslavili novi ciklus. Ritual slavljenja života koji je predložen za pojavu novog ciklusa može se obaviti samostalno ili kao dio grupe koja može osnažiti novi ciklus kroz zajedničku proslavu! (Atma)