„Zgodna žena“  zube pere sodom bikarbonom

  Julia Roberts 28. oktobra proslavila je 52. rođendan. Ipak, mnogi kažu da ova ljepotica izgleda sjajno, čak deset godina mlađe od onoga što joj piše u rodnom listu.

Holivudska diva Julia Roberts (52) je poznata po svom prirodnom izgledu, zanosnoj kosi i karakterističnom osmijehu. Ona i nije baš neki ljubitelj šminke, pa ćete je rijetko vidjeti pod “punom opremom”. Glumica vjeruje da je izgled kratkoročan, dok je stav vječan, pa se u skladu s tim i ponaša.

VOLI HLJEB I KOLAČE

Još 2012. godine otkrila je da ne može da se pridržava dijeta koje traže da se iz ishrane izbace ugljikohidrati, iz prostog razloga jer se ne može odreći hljeba. Za doručak obično pojede ovsene pahuljice, sezonsko voće i jogurt ili mrkvu i muffin s bananom. Za ručak često bira pečenu palentu s artičokama ili pitu punjenu špinatom s pilavom, dok za večeru jede ribu s prženim đumbirom, kvinojom i kineskim povrćem. Ne ustručava se za desert uzeti kolač.

Slavna glumica je u privatnom životu prava domaćica koja uživa u porodičnim obavezama i brizi o svojoj djeci. Vodi računa o tome da svoje zdrave navike koje je stekla kroz godine prenese na njih.

REDOVNO TRENIRA

Julia trenira najviše jogu. Također, voli i pliometrijski trening, pilates i vježbe u vodi.

  • Ne volim da vježbam, ali zato volim onaj osjećaj poslije treninga -, izjavila je glumica jednom prilikom.

BEAUTY RUTINA

Dentalna higijena važna je očigledno ženi s čuvenim osmijehom.

  • Perem zube sodom bikarbonom- , otkrila je. Njena metoda čišćenja zuba nije jedina stvar koju čini na jednostavan način.
  • Operem zube, umijem se i nanesem kremu za sunčanje. Zaposlena sam mama i ponekad uspijem djeci nanijeti kremu, istrčim zatim napolje i onda mi izgori nos. Zato ulažem veći napor da bih se brinula o sebi- , rekla je Julia, koja kao “tajni” sastojak koristi maslinovo ulje za kožu tako što nanese nekoliko kapi ovog ulja i tople vode na kožu.