ŽENSKI TJELOHRANITELJI UZIMAJU POSAO MUŠKIM „GORILAMA“

 Sve veću populatnost ovog poziva među ženskim polom, ilustruje činjenica da su dva bivša britanska premijera Toni Bler i Dejvid Kameron imali ženske tjelohranitelje. Priča se da i hrvatska predsjednica Kolinda Kitarević ima „žensku gorilu“

 Tjelohranitelja najčešće vidimo kao visokog, krupnog, nabildovanog. U posljednje vrijeme, međutim, žene sve češće dobijaju taj posao, čak i one sasvim prosječne veličine. Razlog za to je što muški tjelohranitelji previše privlače pažnju na svoje klijente.

“Ljudi za koje radim žele nekog ko može da se uklopi u sredinu”, kaže tjelohraniteljka Lisa Boldvin. Ona se oblači neformalno, što joj omogućava da izgleda kao prijateljica ili dadilja. „Krupni muškarci su dobri ako želite da udaljite fanove, situacije koje morate riješiti brzo kao što su otmice spadaju u moje obaveze, a tu mišići nisu dovoljni“, tvrdi ona.

Od kako je Lisa, prije 13 godina, postala tjelohranitelj, broj žena u profesiji se povećao. Ona kaže da veća potražnja za ženskim tjelohraniteljima vlada u muslimanskim porodicama, zbog toga što “oni vjerovatno ne žele da njihove žene nađu blizu drugih muškaraca”.

Lisa kaže da žene moraju da budu fizički obučene i istrenirane, kao i da znaju jedan ili dva strana jezika, ali da budu kvalifikovane i za druge vještine kao što su ronjenje ili skijanje. Jedna od prednosti ženskog tjelohranitelja je što žene smanjuju nivo testosterona i ukoliko se neki muškarac fizički suprostavi vašem klijentu, nivo agresije će opasti, jer bez obzira koliko su pijani, većina muškaraca neće udariti ženu.

Sve veću populatnost ovog poziva među ženskim polom, Lisa ilustruje činjenicom da su dva bivša britanska premijera Toni Bler i Dejvid Kameron imali ženske tjelohranitelje.