Ženske muke na crvenom tepihu: Zbog “Vagine na pazuhu” oboljele od anksioznosti

Kukovi, struk, noge, zadnjica…. kao da je malo stvari i dijelova tijela o kojima žene moraju da brinu da su im utegnuti, glatki, savršeni, a sada su stilisti i pojedini modni stručnjaci izmislili još jedan- “vaginu na pazuhu”, tačnije nabor koji se stvori kada nosite neku haljinu koja otkriva ramena.


Oni koji prate događaje na crvenom tepihu počeli su da razmatraju i ovaj dio tijela, kao nešto što treba da je mišićavo, bez viška kože. Prva koja je spomenula ovaj izraz je holivudska glumica Dženifer Lorens. Na dodjeli SAG nagrada 2014. ona se našalila na sopstveni račun:

“Znam da imam naslage na pazuhu, to je u redu… to je pazuh- vagina”.

A poslije nje, čak je i poznati internet Urbani rječnik uvrstio “vaginu na pazuhu” na svoj spisak (engleski se kaže”armpit vagina”).

“Ova pojava može da bude i kod relativno fit žena”, piše, a već postoje i predviđanja da će isisavanja sala ispod ruke biti nova hit estetska operacija u plastičnoj hirurgiji.

Prema riječima popularne holivudske stilistkinje Rebeke Korbin – Murej, “vagina na pazuhu” stvara anksioznost i stresira veliki broj ženskih zvijezda.
Dakle, nije dovoljno da imate tonirane i mišićave ruke, ispod pazuha ne bi trebao da postoji pregib. Inače….