Žene,pažnja! Ako imate preko 30, zaboravite na ovu hranu!

Zdrava hrana i briga o svom organizmu treba da nam bude prioritet tokom čitavog života. Ipak, ako ste prešli 30. godinu života, trebalo bi da budete posebno obazrivi. Nakon navršene treće decenije života, vaše tijelo počinje drastično da se mijenja.

Tačnije rečeno, nakon tridesete tijelo počinje da slabi i da bismo mu olakšali, trebalo bi potpuno da izbacimo sljedećih 7 vrsta hrane i pića.

1. Alkohol
Ako ste sa 20 godina pili po cijelu noć, a ujutru se budili svježi, to vam se neće desiti u 30-im. Nakon 30, tijelo gubi kolagen, to smanjuje elastičnost, a popijeni alkohol dodatno dehidrira tijelo. Zato, kako biste očuvali kožu mladom, dobro je da počnete da smanjute alkohol.

2. Gazirana pića
Istraživanja su pokazala da visoke količine šećera i vještačkih boja u gaziranim napicima mogu da dovedu do neplodnosti kod žena, ali i kod muškaraca. Osim toga, konzumiranje gaziranih pića je pretpostavka za prekomjernu težinu nakon 30 godina.

3. Kokice
Opasne su za konzumiranje samo kokice iz mikrotalasne. U njima se nalazi velika količina soli, palmino ulje i sintetički sastojci koji povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ali ako pripremate sami, sa manje soli, nema opasnosti za vas.

4. Čips
Čips je među glavnim namirnicama koje vode do debljanja nakon 30 godina. A zbog mnogobrojnih sintetičkih sastojaka u njemu je dobro da skroz prestanete sa ovom namirnicom.

5. Slatkiši
Nema ništa loše da pojedete nešto slatko, dovoljno je da to nije previše često. Keksići  i torte su prava kalorijska bomba, sa kojima ćete se ugojiti brže, a i povećaćete rizik da obolite od dijabetesa.

6. Mesne prerađevine
Istraživanja su pokazala da sintetički sastojci u prerađevinama od mesa mogu da izazovu čak i maligne bolesti. Za ljude nakon 30 godina je potpuno obavezno da ih isključe iz menija.

7. Konzervisano povrće
U konzervisanom povrću se nalaze visoke količine soli, koji izazivaju prevremeno starenje kože. Imaju i negativan efekat na krvni pritisak, zbog čega je nakon 30 godina dobro da prestanete sa njihovim konzumiranjem.

error: Content is protected !!