Žene uvijek lažu o svojoj kilaži, visini, broju grudnjaka, cipela…

Zavisno od težine, žene su sklone lagati i o visini, svaka deseta dodaje sebi nekoliko centimetara, a najgore je što same sebe uvjere u laž

Prema nedavno provedenom istraživanju britanskih naučnika i psihologa , dvije trećine žena laže o svojoj težini, a četiri kilograma prosječan je iznos za koji smanjuju svoju pravu težinu. Prosječna žena oduzima četiri kilograma od vage, a jedna od pet pretvarat će se da je čak 6,5 kilograma lakša. Jedna od šest žena odlazi toliko daleko da na mašinama u teretani upisuje manju težinu jer joj je neugodno zbog njenih pravih kilograma.

Zbog vlastitih laži četvrtina žena redovno kupuje pogrešan konfekcijski broj. Istraživanje, kojim je ispitano 2000 žena, naručio je britanski proizvođač tjestenine, a njime se otkrilo da žene ne  lažu samo o svojoj težini nego i o konfekcijskom broju, veličini grudnjaka, pa čak i broju cipela. Najgora je stvar, intepretiraju se rezultati , što žene ponavljanjem tih malih laži uvjere i sebe.

Čak 17 posto žena izrezat će etikete s odjeće i grudnjaka da bi nastavile glumiti da su vitkije. Jedna od deset čak će lagati o svojoj visini dodajući sebi nekoliko centimetara.