Žene sa većim zadnjicama rađaju pametniju djecu

Istraživanje sveučilišta Oxford dokazalo je da više masnog tkiva na ženskim stražnjicama znači čuvanje dodatnih nutrijenata. Među tim hranjivim tvarima su i omega-3 kiseline koje su zaslužne za pravilno razvijanje mozga kod beba, a sve se na dijete prenosi dojenjem.

Kako tvrdi Chicago Tribune, ovo je zapravo dokazano već odavno. Podatci kažu kako masti u majčinom mlijeku dolaze iz donjeg dijela tijela, dakle stražnjice, bedara itd. Visoka razina omega-3 kiselina postaje ključni dio za razvoj djeteta.

Tajna je u evoluciji. Što više masti se čuva u tijelu, vjerovatnost za “preživljavanje” i sama sposobnost preživljavanja je veća. I privlačnost žena većim stražnjicama može se opisati evolucijom. Naime, muškarcima su instinktivno ovakve žene privlačnije jer rađaju inteligentniju djecu.

William Lassek sa Sveučilišta u Pittsburghu prvi je postavio ovu hipotezu, pa napisao knjigu naziva “Why Women Need Fat” ili “Zašto ženama treba mast”.

Naravno, postoje i drugi faktori koji igraju ulogu u rađanju inteligentnije djece, kao primjerice opće stanje tijela i način prehrane.