Žene s čak 50 znakova poručuju “sviđaš mi se”, a muškarci s tek desetak

Žene s 52 različita signala u govoru tijela, muškarcima pokazuju da su zainteresovane, a muškarci na raspolaganju imaju samo desetak. Ovaj podatak pojednostavljuje filozofiju o zavođenju muškaraca. Osim toga, dame su prirodno nadarene za dešifriranje govora tijela.
Sviđaš li mu se pitanje je na koje ćeš odgovor saznati pomoću govora tijela. Možda nisi znala, ali muškarci su “programirani” da sitnim znakovima daju do znanja kad im se netko sviđa. Kolumnisti portala Ivillage.com otkrili su koji su to znakovi.

Podignute obrve – kada uočimo nekoga zanimljivog, obrve se nesvjesno podižu i spuštaju. Taj mali, gotovo neprimjetan pokret otkriva mnogo toga. Naime, ako mu se sviđaš, njegove obrve će se podići, a sve to trajat će nekoliko sekundi. Naime, podizanjem obrva oči djeluju krupnije, a refleksija svjetlosti oči čini sjajnijim, svjetlijim i privlačnijim.

Otvorena usta – ako mu se sviđa što vidi, njegove usne će se automatski otvoriti u trenutku kada vam se pogledi sretnu.

Raširene nosnice – ovo je još jedan znak koji govori “sviđaš mi se”.

Privlačenje pažnje – on će na bilo koji način pokušati privući tvoju pažnju. Ako je mirnijeg karaktera, pažnju će pokušati pridobiti popravljanjem kravate, dok će neki biti spremni glumiti klauna.

Uspravno držanje – kako bi se pred tobom pokazao u što boljem svjetlu, muškarac će stajati uspravno da bi istaknuo svoje mišiće. Također, stajat će ravno ispred tebe, nagnut blago prema naprijed.
Odmjeravanje – pogledom će te odmjeravati od glave do pete uz zadržavanje na najzanimljivijim dijelovima. On tako sada tebi dopušta da vidiš kako te mjerka kako bi ti pokazao da mu se ono što vidi jako sviđa.
Ruke na bokovima – u ovakvoj pozi muškarac djeluje samouvjereno, a držanje ruku na bokovima naglašava njegovu fizičku veličinu. Nesvjesnim pokretima ljudi su skloni naglasiti svoje najprivlačnije dijelove tijela.

Stavlja ti ruku na lakat ili leđa – ovaj pokret nije samo oblik lijepih manira i pristojnog načina da ti nešto objasni, nego i poruka “ne želim te izgubiti”.

Poze koje smiruju tijelo, ali i duh
Nudi ti svoju jaknu – pozajmljivanje jakne ili kaputa je seksi, pomalo zaštitnička gesta. Time vam poručuje “ono što je moje, to je i tvoje”, a sviđa mu se i tvoj miris koji ostaje na odjeći.

(zdravakrava.hr)