Žene preko frizura pokazuju ko su i kako se osjećaju: samouvjerene i brzoplete nose kratku kosu, dugokose su vjerne supruge

Sve je više psiholoških studija koje dokazuju vezu između dužine kose i karakteristika ličnosti. Zato nije ni čudo što dužina kose otkriva mnogo toga o vašem karakteru, kao i o trenutnom raspoloženju. Nije bitno da li je upitanju luckasta, kratka frizura, elegantni paž, duga, gusta griva – svojim frizurama, žene daju uvid u njihove najdublje misli svijetu oko sebe. Preko svojih frizura, one pokazuju ko su i kako se osjećaju.
KRATKA KOSA
Žene sa ovakvom frizurom nemaju mnogo vremena i interesovanja za duga feniranja i stilizovanja. One obožavaju ovu frizuru jer je praktična i pogodna za svaki dan. To su obično žene koje se bave sportom, imaju bogat društveni život i stalno su u pokretu.

Kada imate ovakvu frizuru, ne možete skriti svoje lice, pa su ove žene obično samouvjerene i pune samopouzdanja. Vrednuju svoj posao i uspijevaju da ostanu hladne glave i pronađu rješenje i u bezizlaznim situacijama. Ipak, ponekada su i brzoplete i ne razmišljaju o mogućim posljedicama

PAŽ
Sa kosom do brade, žena može da šalje različite poruke. Ako stilizuje kosu, može da izgleda veoma ozbiljno. Sa šnalama i voskom pak može postigne fanki, mladalački, moderni izgled. Kao rezultat, ove žene ne možete staviti u kalupe.

S jedne strane, mogu biti veoma pouzdane i sa obje noge na zemlji, a sa druge strane mogu biti veoma spontane i otvorene za nova iskustva. Osim toga, iskrene su i ne boje se da iznesu svoje mišljenje i stanu iza njega. Žene sa ovakvom frizurom uspijevaju da postignu idealnu ravnotežu između posla i života. Ipak, kao i žene sa kratkom kosom, često djelaju bez razmišljanja.

KOSA DO RAMENA
Duga ili kratka kosa? Žene sa srednjom dužinom ne mogu da odluče, pa biraju “zlatnu sredinu”. Ipak, one često imaju problem i sa donošenjem odluka u drugim sferama života. Vole da odugovlače i sklone su sanjarenju. Potreban im je neko da ih motiviše da bi izašle iz svog malog svijeta.

One su zadovoljne svojom elegancijom i kako privlače druge. Obično su u centru pažnje i njihova prirodna ljepota ne može proći neprimijećeno. Ali, ne čini ih samo njihova pojava atraktivnim, One su i veoma komunikativne, brzo stiču prijatelje i održavaju prijateljstva. Na poslovnom planu, cijene radne izazove i odgovornost koju posao nosi.

Duga kosa
Žene sa dugom kosom vole i duge veze i odane su partneru. Međutim, kada je u pitanju izbor tog partnera, veoma su probirljive i imaju velika očekivanja. Ali, kada jednom pronađu gospodina Pravog, spremne su da mu se predaju cijelim srcem.

Žene sa dugom, ali stepenastom frizurom, spremne su na kompromise u izboru muškarca, kao i u vezi.

Žene sa dugom kosom jednake dužine, vjeruju u tradicionalnu podjelu muških i ženskih uloga, u potpunosti se osjećaju kao nježniji pol i žele da ih tako i tretiraju. To znači, između ostalog, da njihov muškarac mora da bude romantičan, pažljiv i da im ugađa.

Dugoj kosi je potrebno mnogo njege da se ne bi oštetila ili rascvjetala. Žene sa dugom kosom znaju ovo i ne žale da potroše vrijeme i energiju na njegu kose. Ovo ponekad može drugima izgledati pomalo arogantno i uzaludno, ali taj utisak je lažan.

U stvarnosti, one su veoma pažljive, strpljive i imaju velike snove. Znaju tačno šta žele da postignu u životu i uradiće sve da njihovi snovi postanu stvarnost. Njihova istrajnost i upornost u ostvarivanju ciljeva, obično im se i isplati.