Žene, pažnja! Ako želite biti zdrave i lijepe, pijte ova tri napitka

Dokazano je da je najkorisnije piće obična čista voda, ali postoje i druge vrste napitaka koji mogu biti od koristi za žensko tijelo!

Predlažemo da otkrijete koji su napici najbolji za zdravlje žena.


Zeleni čaj sa mentom
Poznato je da je zeleni čaj bogat antioksidansima, ali vrlo mali broj ljudi zna da ima još fitoestrogen – biljni hormon koji pozitivno djeluje na žensko tijelo i može smanjiti rizik od tumora. Zahvaljujući menti, piće ima smirujući efekat i može vam spasiti od nesanice. Takođe, menta poboljšava varenje, smanjuje bol i pomaže u otklanjanju razdražljivosti.

Kakao
Da biste ojačale tijelo, kakao je savršen. Ispostavilo se da ovo piće podiže hemoglobin bolje od priznatih proizvoda kao što su jabuka i cvekla. Plus, kakao pozitivno djeluje na žensko srce. Ali, oni koji imaju bolesti pankreasa, jetre i bubrega, upotrebu pića treba ograničiti.

Sok od pomorandže i brusnice
Za žensko tijelo je veoma potreban vitamin C – koji ima pozitivan efekat na kožu, osvježava je i zadržava mladom. Takođe, vitamin C jača imuni sistem. Tako da je preporučljivo da uvijek imate u vašoj ishrani sveže sokove – kao što je sok od narandže i brusnice (brusnica takođe sadrži mnogo vitamina C).