Žene, muškarcima ćete najlakše upasti u oči ako se obučete u ovu boju!

Ono što je najbolje kod te boje: čini vas mršavijom, bezvremena je i jednostavno pristaje uz sve

 
Prema nedavno sprovedenom istraživanju, postoji jedna boja koja nas čini ne samo seksepilnijima nego tako obučene djelujemo i jako pametno.

Ono što je najbolje kod te boje: čini vas mršavijom, bezvremena je i jednostavno pristaje uz sve. Riječ je o crnoj boji!

Mnogo puta smo pročitali da ćemo (muškarcima) najlakše upasti u oči i privući ih ako se obučemo u crveno, ali izgleda da je crna sada postala nova crvena, čak i kad je o privlačnosti reč.

Prema istraživanju jedne britanske kompanije, koja je anketirala više od 1000 ljudi, 45 posto je reklo da je crna boja povezana sa samopouzdanjem, inteligencijom i privlačnošću. Na posljednjem mjestu bila je ipak roze boja – samo 5 posto ljudi izjasnilo se da najbolje izgledamo u roze izdanju.

Istraživanje je takođe otkrilo da 66 posto žena rado vide muškarca u crnom. I muškarci favorizuju crnu boju odjeće kod žena.

Dakle, crna boja dokazano djeluje na drugi pol i u crnoj odjeći djelujemo inteligentnije, zbog čega ne bi bilo loše da češće nosimo crnu odjeću…