Žene koje vježbaju češće, zarađuju više!

Želite dovesti svoje tijelo u formu, početi zdravije živjeti, no još uvijek sve stoji na mjestu? Ako se još niste uspjeli pokrenuti, vjerujemo da bi vam ova činjenica mogla olakšati početak i biti dodatna inspiracija.

Naime, prema istraživanju objavljenom u Journal of Labor research, žene koje vježbaju više od 30 minuta bar tri puta tjedno, zarađuju čak 9 posto više od onih koje ne vježbaju.

Osim ovog financijskog apsekta, valja napomenuti kako ćete vježbanjem brže razmišljati, biti boljeg raspoloženja i imati puno više energije, te se osjećati sretnije!

Tokom trčanja ubrzava se rad srca, protok krvi, krvni pritisak, a to uzrokuje veći dotok hranjivih tvari i kisika do vašeg mozga, što će rezultirati kvalitetnijim i konkretnijim razmišljanjima i planiranjima, a u konačnici i dolaska do zadanog cilja.

Npr., od lagane šetnje od dvadesetak minuta porast će razina serotonina u vašem mozgu pa ćete se osjećati zadovoljnijima i produktivnijima. Lakše ćete ostvarivati komunikaciju s ljudima i rješavati usputne probleme.


U situacijama kad vam tijelo izlučuje veće količine serotonina, hormona sreće, bit ćete energičniji i probleme rješavati sa smješkom.

 

error: Content is protected !!