ŽENE, DOBRO POGLEDAJTE FOTOGRAFIJU: Ovako izgleda simptom raka dojke koji se često ignoriše

“Ovo je fotografija moje lijeve dojke. Udubljenje pored njega je rijedak i slabo poznat simptom raka dojke. Trepnite i promaknut će vam”, napisala je Claire uz priloženu fotografiju koja život znači.

Rak dojke je, unatoč svim apelima i prevencijama, najčešći uzrok smrtnosti kod ženske populacije. Stoga, osim samopregleda, nužni su liječnički pregledi uz obaveznu mamografiju. Simptomi su često vidljivi i bolni, no ne nužno. Osim kvržica i promjena na bradavicama, na dojkama se često pojavi udubljenje koje se često ignorira, a znak je da je došlo do oboljenja.

Srećom, Claire Warner je upravo zbog udubljenja na dojci koje izgleda poprilično benigno otišla liječniku. Nakon što joj je dijagnosticiran rak, uslijedile su kemoterapije i zračenja, no Claire je svoje iskustvo, kako bi pomogla ženama, odlučila podijeliti na Facebooku. Njen status podijeljen je 25.000 puta:

“Ovo je fotografija moje lijeve dojke. Mala modrica je mjesto na kojem su mi napravili biopsiju. Udubljenje pored njega je rijedak i slabo poznat simptom raka dojke. Trepnite i promaknut će vam. Nisam bolesna, moj jedini simptom je ovo malo udubljenje”, napisala je Claire i predočila fotografiju.

Facebook

(dnevno.hr)