Žene bez partnera su sretnije?

U nastavko donosimo prednosti života bez partnera i koliko to donosi sreće u život

Kada su u pitanju izlasci, inteligentne žene su jako izbirljive. One će radije da čekaju nekoga ko im u potpunosti odgovara, nego da se upuste u vezu sa bilo kim samo da ne bi bile same.

Nedavno istraživanje je dokazalo da se sve veći broj žena odlučuje da bude singl, a razlog je jednostavan-tako se osjećaju sretnije.

U našem društvu je uvraženo mišljenje da biti bez partnera je sinonim za tugu i usamljenost, što je zapravo daleko od istine.

Evo zašto je super biti singl:

Imaćete više vremena za sebe

Žene koje su u vezama često se žale što nemaju dovoljno vremena koje bi mogle da posvete sebi, pored brige o partneru ili djeci. Međutim, kada ste singl, imate svo vrijeme ovog svijeta sa kojim možete da raspolažete onako kako vam odgovara.

Ne postoji pritisak da u svakom trenutku ispunite partnerova očekivanja

Ne morate da pamtite sve datume, spremate posebna iznenađenja za dan zaljubljenih, uvijek izgledate savršeno. Kada ste singl možete sebi da priuštite vikend koji ćete cijeli provesti u spavaćici, gledajući filmove i serije, bez osjećaja da morate da oduševite nekoga garderobom ili savršenom frizurom.

Veća je mogućnost da se fokusirate na karijeru i ostvarite nevjerovatne uspjehe

Žene uglavnom zbog ljubavi odustanu od karijere i posvete se porodici i partneru. Balansiranje između karijere i obaveza u kući je veoma teško. Zato sing djevojke mogu svu pažnju da usmjere na postizanju ciljeva i ostvarivanju velikih uspjeha na poslovnom planu.

Prestaćete da brinete o tome šta drugi misle

Kada ste dugo sami i samostalni, shvatite da ste vi jedina osoba koja može vama i da sudi. Vjerujete u sebe i prestajete u potpunosti da brinete o onome što drugi ljudi kažu. Više ne tražite potvrdu od drugih, a logičan slijed je da se osjećate mnogo sretnje.

Ojačaćete ostale odnose sa ljudima koji vas okružuju

Kada ste u vezi, provodite većinu vremena sa partnerom, pa zato odnosi sa prijateljima i porodicom trpe. Kada ste singl možete češće da provodite vrijeme sa bliskim ljudima i stvarate kvalitetne veze.

Putujete više, a brige su svedene na minimum

Biti sam znači znači biti snažan. Kada morate sve da uradite same, postajete snalažljivije, snažnije i sigurnije u sebe.

error: Content is protected !!