Ženama koje duže vrijeme nemaju seks se smanjuju grudi!

U ogledalu primjećuješ promjene na grudima?


U posljednje vrijeme primjećuješ neke promjene na svojim grudima? Onda baci pogled na kalendar – i kad si posljednji puta spavala s muškarcem.

Naime, ako duže vrijeme apstiniraš od seksa, upravo ta apstinencija može biti uzrok tim promjenama. Nevjerovatno, ali istinito: seks može pozitivno djelovati na izgled tvojih grudi – a kako djeluje apstinencija, saznaj u nastavku teksta…

Nema seksa? Evo što se događa s tvojim grudima

Ruku na srce, ponekad ima faza kad nismo toliko seksualno aktivne. Možda je to vrijeme dok traje menstruacija, trenutno nemaš ljubavnika ili se vatra u vezi ugasila. Međutim, sada postoji jedan dobar razlog da probudiš svoj seksualni život – tvoje grudi će ti zahvaliti.

1. Pozdrav, superosjetljive bradavice

Ako se niko već duže vrijeme nije bavio tvojim grudima, vjerovatno će postati preosjetljive. Tada i grudnjak ili majica mogu biti neudodne i „grube“ za bradavice – čak mogu izazvati neugodne reakcije.

2. Zbogom čvrstini

Grudi su mnogim muškarcima za vrijeme predigre ili ljubavnog čina u prvom planu. Grudi se maze, masiraju ili ližu. Osim što je to sjajan osjećaj, ubrzava krvotok. A upravo to pomaže grudima da ostanu čvrste.

3. Tvoje grudi postaju manje

Tako je: jedna moguća posljedica seksualne apstinencije zaista su manje grudi. Razlog je jednak kao i kod čvrstine. Ako nisu redovno masirane da bi se ubrzao krvotok, fini krvni sudovi mogu čak i da se blokiraju.