Žena u Indiji umrla tokom bizarnog rituala: Ujela je zmija, pa je muž zakopao u kravlju balegu (Foto)

Tridesetpetogodišnja Devendri je sakupljala drva za potpalu u blizini svoje kuće u ruralnoj Indiji kada je za ruku ugrizla zmija.

Preplašena žena je otrčala kući kako bi mužu Mukeshu rekla šta joj se desilo, a on je odlučio da u pomoć pozove lokalnog krotitelja zmija koji je predložio bizarni ritual za iscjeljenje.

Žena se ugušila nakon 75 minuta

Očajni muž je poslušao savjet krotitelja zmija  da ženu, inače majku petero djece zakopa u kravlju balegu, što je trebalo da izbaci otrov iz njenog tijela. Gomila koja se ubrzo okupila ispred njihove porodične kuće u Bulandshahru , posmatrala je kako Mukesh u potpunosti prekriva Devendri kravljom balegom dok pjevuši mantre. Nakon 75 minuta, žena je umrla od gušenja.

  • Moja žena je izašla vani kako bi sakupila drva za potpalu, i u jednom trenutku je ujela zmija. Probali smo sve, do lijekova, vezivanja ruke užetom, ali ništa nije uspjelo. Krotitelj zmija nam je predložio da je prekrijemo kravljom balegom, pa sam to i učinio.
  • Nisam mogao ni zamisliti da će umrijeti. Vjerovao sam da će ova metoda uspjeti i da će mi žena opet biti zdrava – rekao je Mukesh.

Krotitelj zmija Murarey bio je uvjeren da će ritual uspjeti

Krotitelj zmija Murarey pravdao se ovim riječima: „Poznat sam u ovom kraju kao čovjek koji liječi ugrize životinja. Vjerujem da je kobra ujela Devendri, i da, ona je umrla jer je bila živa zakopana. Ne znam kako se to moglo desiti.”

Mukesh će se sada sam morati brinuti za petero djece

Mukesh je sada ostao sam da se brine za petero djece, i nema pojma kako metoda sahranjivanja kravljom balegom nije dala željene rezultate.

Inače, praznovjerje se u Indiji smatra široko rasprostranjenim društvenim problemom, a obično se pripisuje nedostatku obrazovanja u ruralnim dijelovima zemlje.

Zmija koja je ujela nesretnu ženu