Žena prije četiri decenije je otišla kod ljekara, pronašli je kao staricu promijenjenog identiteta!

Žena iz okoline Njujorka koja je nestala prije pune 42 godine, pronađena je u saveznoj državi Masačusets u ustanovi za ljude sa poteškoćama.

Flora Stevens ima 78 godina, a koristila je prezime Heris kada su je detektivi pronašli blizu Bostona. Lokalne vlasti su potvrdile da pati od demencije.

Ipak, njima nije jasno šta joj se dogodilo od kada je nestala u avgustu 1975. godine i dana kada je pronađena. Tada 36-godišnja žena zadnji put je viđena kad ju je muž ostavio u Montiselu kako bi obavila pregled kod doktora. Kada se vratio po nju, nije je bilo tamo. Policija je povremeno istraživala njen slučaj, ali bez napretka u istrazi.

Zahvaljujući zalaganju policajca iz Njujorka, u septembru se istraga pokrenula s mrtve tačke. Policija je najprije mislila da bi ostaci mogli biti od Stevens, ali su istragom shvatili da je neko koristio njene podatke u Masačusetsu. Istragom su došli do pomenute zdravstvene ustanove i pronašli Floru Heris, koja je u ustanovi boravi od 2001. godine.

Detektivi su potvrdili da je riječ o istoj osobi.

Medicinski podaci govore da je živjela u staračkim domovima u Njujorku. Stivens nema više žive rodbine.

Šerif Majk Šif je izjavio za novinare da je gotovo nemoguće riješiti ovako star slučaj. Najvažnije je da je sada Flora na sigurnom.