Žena ovog horoskopskog znaka je hodajuća strast

Žena Jarac je odlučna, neustrašiva i sa obje noge na zemlji. Realnost je njeno drugo ime i zato se nemojte čuditi ukoliko vam neka žena Jarac bude gasila leptiriće u stomaku, kod njih se takve stvari ne dešavaju. Muškarac koji joj pripadne mora biti jak i spreman da se nosi sa njenom ličnošću.

Seks i veze
U prirodi joj nije da se zaljubi na prvi pogled niti da gubi vrijeme na besmisleni flert za koji zna da ne vodi nikud. Ljubav je za nju ozbiljna stvar i ako joj s neko sviđa neće pustiti sudbini da odradi svoj već će, uvijek svjesna svojih sposobnosti, uzeti stvari u svoje ruke i pobrinuće se da dobije muškarca kojeg želi.

Partneru voli da ugađa i brine se za njega zbog čega može da se čini kao da je ona u vezi podložna, ali u stvari nikad neće izgubiti svoju urođenu nezavisnost, odnosno neće zavisiti od partnera. Sa svojim životnim saputnikom želi da bude ravnopravna, a uz njega će stajati i biće mu oslonac i u najtežim momentima. Traži nekog ko će uspjeh voljeti isto koliko i ona, pa je savršena veza za nju spoj ljubavi, sigurnosti i uspješnosti.

Strastvena je ljubavnica voljna da eksperimentiše u krevetu. Idealne partnere pronaći će u druga dva zemljana znaka, Biku ili Djevici jer oni znaju da prodru do njenog srca i otkriju njegovu toplu i nježnu srž, te jednom vodenom znaku, Raku koji će u potpunosti da zadovolji njene emocionalne potrebe.

Izgled
Žena Jarac osvaja svojom klasičnom ljepotom, njen cjelokupan izgled je vrlo dopadljiv, a prvo što svi na njoj primijete su visoke jagodične kosti koje joj daju posebnu eleganciju i šarm. Tipičnu predstavnicu znaka karakteriše duži nos, izražajno i skladno lice, duboke, pomalo mračne oči, vitka figura i tanak vrat, naglašena ramena i čist i blistav ten.

Tijelo joj je proporcionalne građe i čvrsto, pa se žena Jarac može pohvaliti velikom fizičkom izdržljivošću. Ima vrlo dobro i precizno oblikovane obrve, a senzualne usne daju dodatan šarm njenoj pojavi. Kosa joj je obično tanka i svilenkasta, tamnijih boja i nijansi. Osim izražajnim jagodicama, osvaja i svojim prekrasnim osmijehom za koji stalno dobija komplimente. Ima leijpo oblikovane noge, tanke gležnjeve i mala stopala zbog kojih je njen hod brz, okretan i siguran. Uveijk izgleda svježe i mlađe nego što ima godina.

Stilska ikona
Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton oličenje je elegancije i klasične ljepote žene Jarca. Za svoje odjevne kombinacije uvijek prilagođene prilici Kejt redovno dobija pohvale, a njen stil odijevanja jedan je od najkopiranijih u svijetu. Dodatne simpatije osvojila je time što se u istoj odeći pojavljuje i po nekoliko puta (u čemu je vidljiva njena praktična priroda) zbog čega je iz milja zovu kraljicom reciklaže.
Žene Jarci vole starinske, tradicionalne materijale poput čipke, a da im i savršeno stoje Kejt je pokazala svojom vjenčanicom ukrašenom čipkom.

Stilska ikona rođena u ovom znaku je i Kejt Mos koja često nosi crno, simbol moći, autoriteta i zaštite. Glumice Sijena Miler i Džanuari Džouns i supermodel Helena Kristensen takođe su Jarčevi koje se ističu svojim stilom i ljepotom.