Žena izgubila dijamantski prsten prije 13 godina, pronašla ga na mrkvi u svojoj bašti!

Mary Grams (84), iz Kanade, u svojoj bašti je pronašla dijamantski prsten koji je tražila 13 godina, a on je nekim čudom dospio na mrkvu iz njene bašte.

Grams je bila shrvana kada je izgubila prsten na vjenčanju na porodičnoj farmi u Alberti 2004. godine. Tajnu da je izgubila prsten je krila od svih, osim od svog sina i to čitavih deset godina.

Prije apr dana njena snaha  joj je saopćila vijest da se na jednoj mrkvi u bašti nalazi prsten. Mrkva je tokom vremena rasla kroz prsten, omogućavajući mu da se izvuče nakon mnogo godina skrivanja u zemlji.

Odlučila je da to ne kaže njenom mužu, ali je zato rekla sinu. Otišla je i kupila nešto jeftiniji zamjenski prsten i pravila se kao da se ništa nije nije dogodilo.

“Možda sam učinila pogrešnu stvar, ali sam odlučila tako postupiti”, rekla je.

Sve je bilo kao i uobičajeno do ove sedmice, kada je Maryna snaha Colleen Daley odlučila da želi malo mrkve za večeru. Daley, koja sada živi na farmi gde je živjela Mary Grams, otišla je u po povrće u baštu. Tada je primijetila prsten koji se nalazio na mrkvi.

Mary Grams

Njen sin je odmah znao kome pripada prsten i nazvao je Mary. Sada kada je prsten opet kod nje, rekla je da će biti opreznija.

“Ako idem vani ili radim bilo šta, prsten ostavim na sigurno mjesto, što sam trebala raditi i ranije”, rekla je Mary.